5 månader

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla gamla och nya =)

den 12. januari hoppade jag på sluta-röka tåget och idag kan jag säga 5 månader.Vilken resa det har varit !
Ni är säkert inte mycket intresserade i mitt svammel om hur resan gick för mig men däremot kanske hur det går med tex abstinens,sug,nikotinbegär,vikt osv.
Nu efter 5 mån kan jag inte påstå att jag känner abstinens eller sug men däremot vet jag att hjärntvätten -som Allen Carr pratat om i sin bok - fungerar och att jag är fortfarande hjärntvättad! Som jag skrev,jag känner inte abstinens eller sug men däremot dyker ibland tanken upp(typ när man griller och har ett glas vin i handen) nu skulle det sitta fint med en cig! Och jag vet,skulle jag ta den där cig då är jag fast igen . Det brukar vara en jobbigt situation men nu vet jag att det går över fort!!!!!! Jag tycker fortfarande inte att det luktar illa när en person röker.
Det som hjälpte mig att komma hit, 12 januari - 12. juni - var den här sidan.Bloggen här var mit sätt att skriva av min abstinens,mitt sug,mitt begär,min ångest när tankarna kom att jag ville röka igen.Dessutom fick jag lära känna underbara människor här,vissa är borta och vissa är kvar och dom hjälpte mig att komma hit,hade aldrig klarat det utom dom! Jag ska inte namnge er men jag älskar er för det ni gjorde och det ni fortfarande gör med mig,vi tillsammans!
Att sluta röka är det bästa jag har gjort,det finns nästan bara positiva effekter för min del dock en negativ effekt,jag har gått upp ganska mycket i vikt men det kommer också att lösa sig.
Jag har sparat över 7000 spänn.
Jag brukar gå in här och läsa vad ni skriver,ni ska veta att ni alla här är otroliga,underbara kämpar!!!
Och när det känns som värst,läs min blogg och jag kan lova er att det går över och att det blir bättre!!!

Många tusen sommar-pepp-kramar
Tokfia =)

PS: Jag vet att nån förväntade sig att jag skulle skriva nånting roligt men det får bli nästa gång,kanske den 12.juli.

Kommentarer

GRATTIS! Det är ju helt

GRATTIS! Det är ju helt fantastiskt med 5 månader!! Min chef slutade för 8 år sedan och hon sa att det fortfarande kan dyka upp tanken på att "nu skulle det vara gott med en cig". Men, hon sa också att det är väldigt sällan och egentligen inget sug, bara en tanke som hon fort kan vifta bort. Dit kommer vi!
Sommarkramar till dig också!

Instämmer i grattiskören

Instämmer i grattiskören Vilken resa du gjort. Starkt jobbat

Jätte stort GRATTIS till

Jätte stort GRATTIS till dig Tokfia fem månader, det är stort. Ja, vi har gjort en resa och för min del har jag nog en bit kvar som skall kämpas med. Jag har trappat ner på mina Champix och skall ta den sista tabletten på söndag eller något sånt. Sedan får vi se hur jag känner mig. Igår hade jag en riktig deppardag och måste tvinga mig till allt, men idag något högre upp så det har nog vänt hoppas jag. Vad glad jag blir att du skriver och att det går så bra för dig. Trevlig rökfri sommar till dig från Monica

Jag vill verkligen gratulera

Jag vill verkligen gratulera dig Tokfia, du har gjort ett fantastiskt kämp och du är också en av dem som har visat vägen frammåt. DET GÅR att SLUTA röka!! Jag håller med dig, att sluta röka är det bästa jag också har gjort i tid!! Jag ger dig stora bamse kramar och säger GRATTIS!! och ett stort tack för att du också fanns här när jag har vacklat i mitt beslut! Tack!!/Lycka till/Liselott

Tjena Tokfia.. =)) Tiden

Tjena Tokfia.. =))

Tiden går fort när man har roligt..
Grattis, till oss..

Hoppas att du får en skön sommar..
hehe, ska boka den nästa 12;e.. fast jag är egentligen den 20:e..
Men, den 17/6..är det 150 dagar.. (det är ju jättemånga..)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se