Välkommna, välkommna!!!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Detta är ett test, texten skriver jag som kommentar.

Kommentarer

Nu har jag åkt till

Nu har jag åkt till civilisationen och hamstrat nödproviant: mörk choklad(85%), syltat ingefära (4 olika sorter), nötter(5 sorter), jag har gått en mil i duggregn, huggit ved och burit in så det räcker för 3 dagar och känner mig nöjd. Och inte har jag fastnat i spamfiltret. Ja, jag lär mig av mina misstag. Imorgon kommer de små barnen, så att föräldrarna får lite egentid. Och nu vill jag vara trevliga, pigga mormor med tålamod som en ängel i två dagar. Och då måste jag gardera med kryss, det går ju inte att springa ut på altanen och lämna barnen ensamma. Och inte vill jag tappa humöret heller. Och på kvällen när de har somnat vill jag inte sukta efter en cigarett som belöning. Om allt går som jag har tänkt, så kommer jag inte att känner något sug, jag tror jag har passerat en tröskel, men jag är lite av en kontrollfreak, vill ha stenkoll på allt och lämnar inget åt slumpen. Så därför har jag laddat med motion, nödproviant och gott humör. På kvällen skall jag lägga in en nattbrasa i kaminen, ställa fram en skål med ingefära och nötter, klappa katten, kanske ta ett glas vin, fast jag är snutt på nykterist, beundra de sovande barnen och njuta av livet. Bättre än så kan det inte bli. Jag har alltid velat bli en trevlig mormor, det äldsta barnbarnet är redan vuxen (interökare så klart) och kommer ut då och då för att vila up sig och ladda batterierna. Min ultimativa målbild ser ut så här: Om 20 år sitter de och pratar om gammelmormor och då säger de till sina barn:"... och vet ni vad? Hon hade rökt i mååånga år och sedan slutade hon och sedan levde hon lycklig i många, många år och hon lever fortfarande och imorgon ska vi åka och hälsa på henne i hennes paradis.". Och paradiset? Jag, jag sitter här just nu och skriver - - - och snipp, snapp, snut, då var sagan slut.
Vilken fantastisk målbild!!!

Hej vännen ! Underbart inlägg

Hej vännen ! Underbart inlägg ,skrattade gott och kände så väl igen mig själv ;) Grattis till dina 56 dagar ,du gör detta så bra !!! Visst är det underbart att känna att man orkar så mycket mer som rökfri :) Nu ser vi fram emot att bli Super mormor el.super farmor som luktar gott och kan göra roliga saker utan att hosta och flåsa :) Mina barnbarn är 20,18,16, 14, 7,och 4 ,så jag vill hänga med många år till !! Lycka till nu och och njut av barnbarnen och katten ...Kram /bonilla

Jag tycker de är roligt att

Jag tycker de är roligt att du är så aktiv här inne på loggen när de gäller att peppa andra - de betyder mycke ! :)

Jag känner så igen mig i det

Jag känner så igen mig i det där att längta efter att barnen (barnet i mitt fall=)) somnat för att kunna smyga ut och belöna sig med en cigg. Det låter helt okej, men när det sedan går mot det att ungen snabbt måste fås i säng, å BANNE MIG om hon inte sover inom 10 minuter..så känns det ganska hemskt. Jag njuter SÅ av att vara en mamma med bättre tålamod, ingen brådsak någonstans hela tiden, en mamma som beroende på EGEN vilja kan välja att just idag läsa en extra saga om ungen så önskar. Jag vill ha samma målbild som du, det lät SÅ perfekt! =)

Jag har inga barn, men

Jag har inga barn, men målbilden var jätte bra! =)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se