Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Värsta dagarna är över men tufft ...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det färde dygnet avslutas 16.20 och inledningsvis är jag mest irriterad för att jag hela natten legat och vänt och vridit mig i mina försök att somna. Måste ju vara abstinensbesvär så det blir säkert bättre. Jag har haft tankar om att jag kan röka imorgon dvs idag, men jag kan ju säga att nu när det är idag, så känns det inte riktigt lockande. Det är snart fyra dygn sedan jag inhalerade giftet i lungorna och det är inte ett enda gift vi pratar om utan minst 4000. Det känns skönt och lent när jag andas förutom att jag har lite ont i halsen och lite problem med öronen vilket nog hör till något annat problem. Jag kommer inte att röka idag. :) Men tankarna fanns där när jag inte kunde sova inatt. Till sist måste jag ha lyckats somna ett par tre timmar för vips så var ändå klockan 8. Nu är hon 9 och jag har inte börjat plugga än. :) Jag inleder dagen med ett oskrivet blad. Fortsätter skriva här i detta inlägg .... om det går ... under dagen ...

Fjärde dygnet har tidigare varit ett dygn som har fungerat rätt så bra, men nu verkar det som om jag har en peak. Phew. Jag vill vrida klockan framåt någon vecka så att livet blir lite lättare :-) Spänningar kommer och går i kroppen och jag vet inte riktigt vad för tankar och känslor jag har. Kanske inte ens är jätteviktigt att veta, om det nu faktiskt är frågan om abstinens för då går det ju över.

**********
Jag behöver nu börja strukturera upp min vardag så att det inte enbart handlar om rökningens vara eller icke vara och istället handlar om livet, familjen, barnen, plugget och så bara vaksamhet och medvetenhet. Jag är rökfri och kan välja att vara så för alltid och leva mitt liv i nuet. Inte i dået eller alltför långt i framtiden.

Kommentarer

Jag hade samma sak i början -

Jag hade samma sak i början - kunde inte somna och sova som innan. Och nu, efter typ 2 månader som icke-rökare, så vaknar jag fortfarande några gånger på nätterna men de blir bättre. Så de blir bättre :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se