Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

tredje dygnet

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ännu en gång kan jag skriva i nollan. Kl 16.20 har det gått 72 timmar sedan jag rökte sista cigaretten. Fortfarande väldigt inaktiv och krypig i kroppen liksom men det börjar kännas bättre. Men det luktar inte gott. Vilket måste innebära att det är dags att städa! *skratt*

Det känns faktiskt helt okej idag. Lite kämpigt fortfarande, men det är inte heller riktigt så att jag känner att jag kan lita hundra på mig själv om jag går till affären, utan måste vara på min vakt mot hjärntrollen. Men nu börjar det kännas som att jag åtminstone kan hinna tänka till lite extra innan jag köper nästa paket (som aldrig skall köpas). Så lite känner jag ändå att jag skulle ha kontroll över mig själv på affären.

Nu behöver mitt normala liv komma igång för att jag måste plugga för att klara tenta och pågående kurs. Så nu kan jag inte bara sitt-ligga och trycka i soffan längre. Fyller på under dagen ->

SISTA TIMMAN i det tredje dygnet. TIMME 72.
De 72 första timmarna sägs vara de svåraste. Jag tror att jag håller med. Det är som att hantera nån slags tvångstankar. Som hela tiden måste styras om. Jag börjar få lättare att stå fast i mina tankar MOT att röka igen. Alltså de som säger att jag skall fortsätta rökfri. :-D
16:17: Det närmar sig just nu att appen slår över på tre dygn. Det blir då 72 timmar sedan jag senast rökte. Jag saknar det inte heller. Jag tror inte jag vill glömma *helvetet* jag hade för att ta mig till denna dag heller. Det var helt ärligt vägen till idag som slet mest. So far.

Just nu sitter jag och lyssnar på en norsk gospelskiva. NU slut det över till tre dygn och jag har precis gått in på fjärde dygnet! DUKTIGA JAG! Klapp på AXELN!!!
Jag kommer att klara det här!!
Det kommer ni andra också! KRAMAR

Kommentarer

Klart du kommer att klara det

Klart du kommer att klara det här! Och det stämmer, de första dygnen är värst, sen börjar det lätta. Ungefär tre veckor tog det för mig att komma över det värsta, ibland fick jag gråtattacker och allt kändes skit, men de gick över! Och nu känns det superbra! heja heja!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se