Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Aldrig mer vill jag utsätta mig för en avgiftningsperiod

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag tänker tillbaka till de där första dagarna då jag slutade röka i början av Maj i år. Jag var full av osäkerhet, oro, glädje ilska tårar och stress stress stress.. ambivalens och myror i baken..Men det var ju egentligen inte så farligt.. asså egentligen var det lite svettningar och det var en del rastlöshet i kroppen ett par dagar. MEN den abstinens jag kände var så mycket psykisk.. jag trissade upp mig hela tiden för att jag var rastlös, intalade mig att det bara bara berodde på att jag slutar röka,att jag inte får göra som jag alltid gör,jag intalade mig att allt som var oro ilska magknorr berodde på rökstopp... ?

Idag 6 månader senare så har jag fortfarnade dåliga dagar med min mage, den gasig uppblåst ibland, vissa dagar känns det som jag kan o behöver sova i 15h. seg mentalt, ofokuserad osv... ja så där som man kan vara ibland i perioder... men inte skyller jag på rökstopp idag heller? inte heller trissar jag upp mig som faen bara för att jag skulle ha långtråkigt en dag? nej jag tror i efterhand att abstinens är vad DU VÄLJER att göra den till.. hur mycket du självtillåter den äta upp din tillvaro.Hade jag vetat då, vad jag vet idag.. då hade jag inte haft så mycket abstinens, men det är väl det som kallas erfarenheter?

Idag är jag väldigt tacksam över att jag tillät mig själv få vara abstinent surmulle halva sommaren 2013, gå upp några KG o vara en grubbelmajja... idag är det svinkallt ute, jag är luspank.. men jag slipper lura mig själv ståendes frysa vid en kjorre lägga ut pengar jag inte har på att röka ciggaretter lukta skit o frysa ännu mera.

Ikväll myser jag inne framför tv:n stolt över min lilla resa..

Kommentarer

Jag blir så GALET inspirerad

Jag blir så GALET inspirerad och GLAD över såna här inlägg - haft en PISS dag där de varit "abstinensbesvär" liknande de jag hade dag 1 och 2. Funderat på hur i helvete de är möjligt nu. Orkar jag stå emot? Och så kommer de ett inlägg som detta :)

Märker på hur du skriver att vi på något sätt i lika i tanken kring detta. Och då när jag idag har de så JOBBIGT vilket jag knappt haft sen starten av att sluta *peppar peppar ta i trä* så blir jag såååå glad när du skriver de du skriver :)

TACK ! :)

Du har rätt att vara stolt,

Du har rätt att vara stolt, det är inte lätt att göra det uppbrott som innebär att sluta röka. Icke rökare har svårt att förstå det. Njut av din rökfrihet.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se