Måste det vara ett sådant "himla hallå" det är väl bara att sluta, eller?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag måste bara skriva emot det jag verkligen upplever. Det känns bättre då. Ok. då börjar jag min ironiska berättelse.
Det är ingen konst att sluta röka . Jag har rökt i 40 år. Det är bara människor med dålig karaktär som inte klarar att sluta. När jag blir röksugen är det väldigt viktigt att styra om känslan i kroppen och tänka positivt. Jag äter ett äpple och går en rask promenad, det är så härligt. Tänk vad trevligt det är att promenera och få frisk luft. Så kommer suget efter cigarett igen och då skalar jag en morot och knaprar i mig den. Efter kaffet byter jag ut cigaretten mot tio välgörande armhävningar. Öppnar fönstret och låter den vita tyllgardinen fladdra i solskenet och andas in den sköna luften. Osv........ skämt åtsido, åter till min verklighet.
Jag blir fullständigt "galen" på att inte få den där "belöningen" som cigaretten ger mig........men jag har inte rökt sen den 30 december 2007!!. Jag kommer inte till ro med mig själv. Det är viktigt för mig att kunna koncentrera mig. Jag märker att jag mår lite bättre när jag skriver.

Anna-Maria

Kommentarer

Kämpa på !!! Kram Lotta

Kämpa på !!! Kram Lotta

hej måste bara säga att

hej måste bara säga att jag vart lite paff när jag börja läsa det du skrivit trodde sten hårt på att du tyckte att det va så lätt och sluta. det går men inte är det en dans på rosor hela vägen.. har varit utan i över 2månader nu börjar det kännas bra är lugn o så allt har sin tid man får inte ge sig
LYCKA TILL/Paula

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se