Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Min andra dag som rökfri

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hej hej,
Mitt namn är då Sandra och jag är ny här.
Jag tog mitt beslut idag att jag ska sluta röka, inte för stunden utan nu vill jag verkligen bli fri mitt rökbegär.
Jag har legat och haft en förjävlig hosta i några dagar och knappt sovit något. Haft ont i lungor och knappt kunnat andas.

Idag ringde jag min vårdcentral för jag kände att jag orkar inte må såhär. De tog prover och kollade syrehalten
läkaren undrade då även om jag rökte, inte sen i förrgår svarade jag för pga hostan kan jag inte ta ett enda bloss.
Det visade sig att jag hade väldigt trånga luftrör och jag kunde inte ta några djupa andetag alls fick astmamediciner och medicin för att dämpa hostan.
Jag kände att jag orkar inte ha det såhär mer, jag är bara 27 och har dessa besvär var 3dje månad. Det har liksom blivit ett mönster. Att jag har astma är ju tillräckligt egentligen som orsak för att inte röka mer.

Mitt problem som jag känner nu är hur ska jag klara av alla olika situationer utan cigg, hur ska jag förklara det.
Jag har gjort mitt cigarettrökande till en extra vän, En som finns där i stressande situationer, jag har skapat det så att jag blir inte lugn igen om jag inte får min cigg, min vän.
Jag är väldigt nervös av mig och försöker vara den där som inte visar det. När jag ska träffa nya folk eller ska på fester där jag vet att jag inte känner de flesta så röker jag som en skorsten innan rent ut sagt, jag kan liksom inte hantera min stress/nervositet på annat sätt för detta är hur jag har lärt mig att hantera det.

Detta ska bli en intressant resa, men samtidigt är jag rädd för jag bryter ett mönster jag haft sen jag var 16, jag tjuvrökte såklart innan lite då och då men så lurar man sig själv i den åldern för man tror man kan så mycket att nä jag kommer inte bli fast... Så sitter man här idag skitförbannad på sig själv och med skakiga händer och tankar som går åt... bara en cigg till, det är ju inte så farligt, bara en sista.. Vad skadar det?

NEJ NEJ NEJ! Jag vill inte!

Kommentarer

HÄRLIGT, att du fattat detta

HÄRLIGT, att du fattat detta beslut. Jag tycker det är ett mycket klokt val. Om du redan känner Dig såhär dålig av rökningen så hur ser det isåfall ut om 27 år till om du skulle fortsätta. Jag vill önska Dig ALL LYCKA TILL på Ditt Nya rökfria liv. Vi är många här ute som kämpar och skriver om våra med och motgångar. Ta vara på den här sidan och passa även på att regelbundet ringa proffsen på linjen. Jag tror på Dig. Du kommer fixa detta. KÄMPA PÅ och HÅLL UT. Kramar!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se