Rastlös!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra.

Nu har jag inte rört en cigg på 15 dagar, jag har inte använt mig av något nikotin alls. Detta leder ju till en hel del abstinens besvär och klättrande på väggarna.
Jag har varit rastlös, väldigt lättretlig, jag kan inte sova om nätterna, och mina händer och fötter bara kokar (skitvarma). De första dagarna blev jag typ deprimerad, livet kändes meningslös och det kändes som om en nära vän till mig hade dött. Den logiska delen av min hjärna skrek till mig "det är bara abstinensen, håll ut!" men känslorna fick mig att sitta och grina och säga "jag orkar inte mer". Men jag satt där i soffan och köpte inga cigg, och grät. Ett par dagar senare var inte livet meningslöst men då kickade rastlösheten in, jag kunde inte sitta still i 5 minuter! Nätterna har varit hemska, jag har så svårt att sova en hel natt (har det så fortfarande). Jag kan äntligen se 1/3 film utan att resa på mig och jag har lyckats skriva det här inlägget utan att gå ett varv i lägenheten. Får fortfarande sug efter cigaretter, men suget kommer allt mer sällan.
Jag har ett tips till er som har lite svårt att sluta röka: läs boken "Äntligen icke-rökare" av Allen Carr. Den hjälpte mig förra gången jag skulle sluta röka (1,5 år sedan) var rökfri i 5 månader då :P
Nu ska jag röra på mig för det kryper i kroppen, men jag Vill Inte ha en cig, himla skön känsla :D

Kommentarer

Skrev en lång kommentar om

Skrev en lång kommentar om hur imponerad jag var över att du klarat 15 dagar helt utan nikotin, men den kom inte med.......Hmmm....Kanske glömde jag att trycka på spara?
Kämpa på, snart har du tagit död på nikotinmonstret i hjärnan.
Kanonduktigt!

Hej! Du är ju super

Hej!
Du är ju super duktig!
Själv slutade jag för 3 dagar sedan och har ej heller något hjälpmedel. Kanske dumt då jag är rätt sugen på en cigg just nu.
Sover jätte dåligt och bara svettas hela natten. Tycker till och med synen är konstig.
Nä!
Vi kämpar på!
Köpte lakritsrot på hälsokostaffaren och tuggar på när lusten kallar.
Ha det gott och håll ut kära du.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se