Röksuget dök upp

Humör nu: Ganska bra.

Jag har nu varit rökfri över en månad. Det har gått väldigt bra `denna` gång. Idag började jag med svagaste plåstren av nicotinell. Jag kände mig så stark o motiverad och lite väl självsäker. Jag har inte haft röksug på flera veckor och blev chockad hur nära det kan vara att ge upp all denna kraft man lagt ner, då jag på eftermiddagen helt absurt plötsligt kände bara typ ``fan, jag är nog rökare trotts allt, och kände hur suget bara stegrades`` men STOPP NU sa nånting inom mig. Det var ju precis detta jag visste skulle komma att hända inom mig. Jag la mig ner och började tänka logiskt. Ville först ringa linjen om hjälp, men dom stängde ju redan 15 idag.
Jag tänkte tillbaka på hur det faktiskt var att röka, all stress, oro, ångest, slem o hosta. NIX, ingen cigg mera för mig. Men jag fick VERKLIGEN en lärdom, till nästa gång suget dyker upp. Jag vill verkligen leva ett rent och fritt liv. Kämpa på alla Ni där ute. Vi fixar detta

Kommentarer

Bra gjort och Grattis till

Bra gjort och Grattis till att du fixade detta!
Lät som en bra ide att försöka tänka logiskt när röksuget kommer. För vi vill ju absolut inte röka!
Kämpa på och ha en Fin dag!

Jättebra att du inte gav vika

Jättebra att du inte gav vika för nikomonstret. Man ska aldrig nånsin börja förhandla med det, för det slutar aldrig bra. Du var ju jätteduktig!! Tänka logiskt är faktiskt det bästa man kan göra när man börjar få panik. Börjar man känna efter och grubbla så faller man lätt för suget. Nu är du som sagt bättre förberedd om/när det händer igen. Var stolt för du är väldigt duktig som står fast vid ditt beslut!! Kram!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se