Slutar idag :)

Igår rökte jag 25 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har försökt att sluta 1000 tals ggr förut, men nu vill jag VERKLIGEN sluta. Det jag åker dit på varje gång är alltid 2:a dagen, känner egentligen inget röksug (använder plåster) men på kvällen så är det riktigt j-a jobbigt, tips o råd vad man kan göra.

Kommentarer

Hej! Vet inte hur det brukar

Hej!
Vet inte hur det brukar vara för dig men själv brukade jag få tanke "skit samma". Därför såg jag till att vara mer uppmärksam på mina egna tankar den här gången. Började istället tänka "varför börja igen"? Varför ska du ge upp och ta den där cigaretten? När två dagar har gått så vet du att du kan! Det gäller bara att stå ut, kontrollera dina tankar och sluta ljuga för dig själv. Vanan är värre att stå emot än nikotinet så se till att byta dina vanor. Läs även vad andra skriver och försök hålla din beslutsamhet på topp. Du kan och du vill så se framåt. Om du inte ta ett enda bloss till så kommer du aldrig mer att röka :-)

Lycka till!

Läs boken Äntligen icke

Läs boken Äntligen icke rökare med Allen Carr, den är kanonbra.
Fortsätt kämpa ska du se att det går bra :)
Kram Eva

hej förstår hur du känner men

hej

förstår hur du känner men fortsätt kämpa, själv kör jag med kombinations plåster och tuggummi, så när det känns jobbigt så in med ett tuggummi också så dämpar det ner sig. och var noga att följa de antal veckor som anges i bruksanvisningen på plåsterna. Själv skapade jag ett konto även på nicorette.se där du får mail var dag med olika tips och framgångar, detta har hjälp mig mycket, nu rökfri i två månader.

Hej och tack för din

Hej och tack för din kommentar! Ja det är bra att det finns en sida för oss så vi kan hitta olika stöd. Har inte varit inloggad på ett tag nu men jag kan säga att jag fortfarande är rökfri :) Använder inte plåster, men zonnic. Och de funkar jättebra. Fortsatt lycka till! mvh, Elenor

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se