Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

jag har ingen lust

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt.

Jag är inte arg jag har inga utbrott jag har ingen fart ingen energi ingen hunger direkt ingen mättnad heller.. jag har inget driv eller ens något stopp.. jag känner mig bara riktigt melankolisk och hopplös liksom tröstlös på ett sätt som jag inte riktigt kan förklara eller leva ut.

Kroppen känns som 78 år gammal och trasig sliten och förbrukad. huvudet är fullt som en stor garnnysta med massor av lösa trådar som spretar ut runt om över allt. det finns ingenting som riktigt håller mig samman. jag tror inte alla dessa spretiga motstridiga känslor beror på att jag inte tänder o röker 20 ciggaretter om dagen längre, men jag tror det har en bidragande orsak till att jag känner mig - otrygg i mig själv obekväm i mig själv. för det är en konsekvens att jag har gått upp ca 5kg. av rökstoppet, det är också så att jag är så pass slut och trött att jag inte tränat på en månad pga skador o utröttad mentalt fysiskt..

deppigt .. jobbat så oregelbundet man kan ena dagen 07- 16 andra dagen 16-22.30 var o varannan dag.. inte vart ledig mer än 1 dag i stöten på hela sommaren.. Ja oregelbundenhet, ångest rökstopp o skadad.. är det så konstigt att jag är lite sliten deppig o trött? och allt själv hat jag bär på... alla tankar om hur tjock jag blivit .. hur dum i huvudet jag är som äter när jag vill gå ner i vikten igen, alla idiotiska stressiga val jag gör när det inte går att fly sin egen spegelbild... det finns inga kortsiktiga lösningar på varken skador energibristen, bulan på magen eller mitt trötta ledsna hjärta just nu...

Utan jag tar en djup suck.. distanserar mig en aning låter orden tankarna falla ner på bloggen samlar lite energi för dagen och rattar vidare på min resa där jag styr bussen dit jag vill... vad än hur oregelbundet kaotisk vardag jag har så blir jag varken pigg smal eller glad av att röka ciggaretter igen. att röka ciggaretter igen skulle vara att ge upp en dröm jag har ett start livsvärde. Just nu så är det nog det enda jag är riktigt jäkla stolt över.. för trots allt är jag rökfri och det är nånting jag också värderar högt.

Kommentarer

Det går över. Du är

Det går över. Du är jätteduktig. Ser på din räknare att du snart är uppe i 100 dagar.
Jag har också haft dagar när allt har varit upp och ner. Det blir bättre.
Jag har lyckats efter 35 år som rökare att bli rökfri, firar 300 dagar på onsdag.
Du kommer att klara det för du är BÄST.

Kämpa på!! Känner mig precis

Kämpa på!! Känner mig precis sådär idag och jag hoppas att det ger sig snart!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se