Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Två veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

För två veckor sen så beslutade jag mig för att sluta upp med rökningen "cold turkey".
De första dagarna var frukansvärda, jag var irriterad och kunde inte tänka på något annat än cigaretter.
Sen efter en vecka gick besvären nästan över och har inte varit sådär himla sugen en enda gång förutom i lördags. Då var röksugen och i affären, men var ändå stark nog att inte köpa ett paket och kände mig väldigt stolt över mig själv.
Men idag har det varit hemskt. Har varit extremt röksugen, knappt kunnat koncentrera mig på något annat. Varför är det så? Har tränat nästan varje dag sen jag slutade, men har vilat igår och idag så funderade om det var därför abstinensen förvärrades just idag.
Två veckor är ju inte så lång tid, men fan jag trodde att det skulle bli LÄTTARE med tiden och inte värre?
Vad ska jag göra? Har ni några tips? Håller pennor mellan fingrarna för att underlätta, inbillar mig att det hjälper men annars vet jag inte.

Kärlek till er alla där ute!

Kommentarer

Jag tror det beror på att du

Jag tror det beror på att du inte tränat. Det märker jag själv. Man saknar endorfinerna. Har du dragit ner på socker? Det är en grej jag märker av direkt. Får jag i mig socker och inte tränar blir jag helknasig. Då måste jag sitta på händerna ;-) Så småningom lär man sig att ta det lugnt åxå, men i början är det väldigt roligt att träna. Jag var som en jakthund som bara ville springa och springa hela tiden. Fick jag inte det ville jag jaga svansen tills jag stupade. Du är ju jätteduktig!!! Håll ut!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se