Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Klarar jag av det här???

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Är nu inne på min 4:e rökfria dag och känner mig totalt knäckt! Deprimerad!
Svetten rinner oavbrutet från huvudet och ner över hela kroppen. Det blir t.o.m.blöta fläckar på kläderna. För att inte tala om hur sängläderna känns varje gång jag vaknar till om nätterna.
Fått svårt att somna på kvällarna samtidigt som jag blivit in i dödens trött. Vill inget hellre än att sova bort eländet.
Hade jag inte varit på besök hos barn och barnbarn som håller stenhård koll på mig och peppar mig. Ja, då hade jag utan tvekan gett upp och rusat ner till ICA för att köpa cigaretter.
Varför så mycket abstinensbesvär när jag trots allt tillåtit mig själv att äta några nikotintuggummi varje dygn?
Kan tillägga att jag varit storrökare i 45 år, med ett uppehåll i 5½ månad som skedde 1995 och då led jag inte av lika stora abstinensbesvär.

Vad gör man???

Kommentarer

Mina sömnsvårigheter gick

Mina sömnsvårigheter gick över inom en vecka efter stoppet så ha tålamod . Plötsligt går det över. Depression är också en mycket vanlig abstinensbesvär och min varade minst 8 veckor . Jag var så djupt nere i ett svart hål att i början märkte jag inte uppgången :). Jag var en fara i trafiken när jag satte mej bakom ratten. Inget var viktigt eller roligt längre ... en riktig tuff period som jag varken kände igen mej själv eller tyckte om mej själv. Jag ville bara få det överstockat så snabbt som möjligt ( cold turkey) och bli fri från nikotinberoendet!

Tyvärr får psyket en hård provning under avvänjningen men man får inte ge efter för tyckasyndommejsjälv syndromet :). Hur som helst är allt elände övergående och det är bara att stå ut med sej själv de veckorna det varar. Det är värt att offra några månader av plågor för att bli fri resten av livet. Och viktigast av allt - inte ett enda blås till ... Inte en enda lögn till !
Har själv rökt i mer än 40 år så abstinensen var kanske anpassad till den långa beroendet? Ett liv där jag har ljugit för mej själv för att kunna fortsätta röka . Känner du igen det?

Fråga dej hela tiden och någonting blir bättre om du börjar röka igen. Och var ärlig denna gången :)
Lycka till!
gaia

Tack Gia, Känner mig något

Tack Gia,
Känner mig något bättre idag!
Tänker inte trilla dit. I så fall har jag ju förgäves genomlidit dessa dagar.
Jag ska klara av det! Det måste gå!
På något sätt måste det gå!

Vad duktig du är som klarat av rökstoppet!

P..S. Förlåt, jag skrev fel namn, Gaia skulle det vara.......
Och visst har jag ljugit för mig själv. Hittat på den ena anledningen efter den andra för att tillåta mig själv att fortsätta röka......

Usch så jag känner igen mig i

Usch så jag känner igen mig i det du skriver... Har själv varit ifrån nikotinet i 10 dagar nu och börjar bli rädd för att jag känner mig så sjuk.. Är man sjuk på riktigt eller är det abstinensen som lurar hjärnan...

stå på dig nu för det tänker jag göra...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se