Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Besvärlig hosta veckor efter rökstopp

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Ja, nu är jag alltså rökfri igen och har ännu inga tankar på att ta den där enda cigaretten. Vad mycket elände den här drogen för med sig :-( Röksuget är fortfarande lika med noll men jag kan inte släppa tanken på efttekterna av mitt återfall eftersom jag har fått en hosta som jag inte lyckas bl iav med. Värst är den mellan midnatt och 9. Jag misstänker att den har med rökstoppet att göra,dvs att kroppen reparerar sig själv, men tanken på att det kan vara något värre blir starkare och starkare. Jag hostade inte när jag rökte men varje gång jag gjorde en längre paus (och det blev många under mitt 8 månader långa återfall efter 8 år av rökfrihet) så var hostan där. Nu började den ca 3½ veckor efter att jag lade av. Har någon av er som slutat liknande erfarenhet?

Kommentarer

Ja, jag hade ingen hosta när

Ja, jag hade ingen hosta när jag rökte (förutom när jag var förkyld, men det var väldigt sällan), men när jag slutade röka fick jag en besvärlig hosta speciellt nattetid, och dessutom blev jag förkyld mycket oftare, detta pågick de första 3 månader efter rökstoppen, båda gångerna...

Det är nog flimmerhåren som

Det är nog flimmerhåren som växer ut. Har hört om flera som hostat efter stoppet. För min del var det mer som rethosta, det liksom kliade och kittlade i halsen. Sen brukar det ju bli lite värre innan det blir bättre när kroppen läker sig. Ta hand om dig och prata med doktorn om du är orolig. Pepp!!!

Tack, jag hoppas verkligen

Tack, jag hoppas verkligen att så är fallet! Igår gick jag slutligen till en läkare eftersom jag hostade upp blodblandat slem i söndags. Jag ficken drop-intid på min vårdcentral och hade aldrig träffat just den här läkaren men efter att ha berättat min historia och mina farhågor (KOL, lungcancer, osv, osv) sade hon att det var en besvärlig förkylning och ingenting annat. Att det kommer lite blod i slemmet är tydligen inte helt ovanligt vid en kraftig hosta. Sänkan var normal men det hörs på lungorna att de inte är helt ok, vilket enligt läkaren beror på tidigare rökning. Enligt mitt tycke var hon lite väl lättvindig när det gällde att utesluta eventuella problem men vi får hoppas att allt blir bra och att det är flimmerhåren som tar igen sig. Det enda positiva med den här incidenten är att jag tappade all kvarvarande motivation att börja röka igen!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se