Annorlunda abstinensbesvär

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag har fått en del märkliga symptom sedan jag slutade röka bl a nässelutslag med klåda över hela kroppen. Har varit till läkare som inte kunde hitta någon rimlig förklaring. Min egen teori är att det har med rökstoppet att göra...kanske någon form av utrensning? Någon fler som varit med om samma?

Kommentarer

Jag fick väl inte riktigt så

Jag fick väl inte riktigt så som du beskriver men jag fick en rejäl omgång/period av redig acne. Riktiga finnar som ploppade upp, framförallt i ansiktet - självklart. Har aldrig haft problem annars.
Kan mycke väl vara så som du är inne på :)

Jag fick också nässelutslag

Jag fick också nässelutslag när jag slutade. Mest i ansiktet men även stora "bladder" på kroppen. Det kom ca 3 v efter rökstopp och försvann långsamt och var borta helt efter ca. 3 mån efter rökstopp. I samband med rökstopp hände mkt i mitt liv och jag fick en kroppslig stressreaktion och därav utslagen (troligtvis). Det kan vara en stressad abstinent kropp. Promenader och avslappning är skönt.
Kram på dig och var stolt över varje rökfri dag!!!! Läs min blogg där står om en jobbig period av min resa. Men det blir bättre. Idag står min mätare på 265 och det går inte att jämföra. Nu hår jag med ryggen rak och stråle av stolthet ❤

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se