Dag 3

Igår rökte jag 2 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej.
Då var det dag 3 då...har inte slutat helt men jag har dragit ner på det rejält. Från 10 cigg om dagen till 2 och på söndag är det min födelsedag så min present till mig själv är att sluta helt. Så på söndag är jag en fd rökare..så skönt.
Behöver lite tips
Vad är det bästa hjälpmedlet?
Om man inte vill gå upp i vikt? vad gör man då? för just nu äter jag hela tiden..
Någon som slutat röka m akupunktur?

Alla tips är välkommna=)

Ha en underbar dag

kramar

Kommentarer

Grattis till ditt beslut! Du

Grattis till ditt beslut!
Du är en riktig kämpe & det är ju en kanon fin födelsedagspresent att sluta röka.
Vi finns här inne för att stötta dej när du tycker att det blir jobbigt, men en tröst är att det blir bättre & bättre för varje dag som går.
Lycka till!

Många PeppKramar Tittan

Hej Angel! Skönt att ha

Hej Angel!

Skönt att ha tagit ett beslut om stoppdatum? Jag hade en skräck-blandad-förtjusning. Det hela är att börja förbereda sig mentalt och att testa vilka hjälpmedel som passar DIG!

När jag började dra ner och abstinensen var som värst slängde jag in en sugtablett istället för ciggen. Funkade bra. Sen när jag slutat helt insåg jag att för att klara detta var jag iallafall tvungen att tillföra lite nikotin hela tiden. Så jag köpte steg 2 plåster. Inte för mycket och jag ville kunna slänga in en tablett. Nu har det gått 10 rökfria dagar och visst det är inte lätt, men det går brabra.

Jag har hört om folk som slutat med akutpunktur och alla sätt är bra utom dom....Sen är det väl så att 90 % av detta beroende sitter i hjärnan! Vi har blivit programmerade! Därför började jag hoppa över dom obligatoriska ciggen innan jag slutat helt och faktiskt kunde ta en cigg OM jag ville. En seger när jag klarade det och när slutdatum var inne så var det inte så jobbigt vid dessa tillfällen.

Jajaj Angel, kanon att du har hittat hit. Du kommer få en massa stöd, tips och peppningar! Det är när jag har varit inne här och läst och skrivit av mig som min abstinens lägger sig, som sagt man tänker på annat...

Nu ska du hitta DIN väg till det rök-fria livet. Testa dig fram... Kram
PS: Grattis i förskott. Till 2 saker...

Vilken fin

Vilken fin födelsedagspresent att ge sig själv.....det klarar du galant!!
Vilka hjälpmedel som är bäst....tja, det är ju väldigt individuellt. man får testa sig fram.
Sist jag slutade så struntade jag i nikotinersättningar och satsade på "Turkisk peppar" när jag blev sugen på en cigg. Funkade bra eftersom de är ganska starka och räcker länge. Det är ju så att man gärna vill ha nåt o typ tugga på. Plåster har jag testat och även inhalator, helt ok det med. Som sagt, det gäller att testa sig fram.
Det där med vikten ska du inte oroa dig över. Hellre några kilo för mycket än skadorna som kan bli av rökningen. Det går ju att ta tag i det senare i såna fall. Sist jag slutade så gick jag faktiskt inte upp ett kilo trots att jag tillät mig att frossa i hur mycket godsaker som helst......troligtvis berodde det nog på att när jag slutade med vanan att röka så började jag röra mer på mig istället. Så kan det också bli......

ETT JÄTTESTORT LYCKA TILL......./ Charlotte

Hejsan och välkommen

Hejsan och välkommen önskar jag dig! Jag har provat lite olika hjälpmedel, just nu äter jag champix och tycker det fungerar bra. Ta reda på fakta om de olika hjälpmedlen så kommer du att hitta det du tycker känns rätt, med champix och zuban så äter man pillren 7-10 dagar innan stoppdatum. Läs här på bloggarna så ser du också hur andra har gjort. Jag hade en i min rökgrupp för 1 år sedan som berättade mycket possitivt om akupunktur, Och vikten, den vikten, ja du jag går hos en röktant som hr hjälpt mig med många tips när det gäller viktuppgång. Jag har fått lära mig att: det bildas vätska i kroppen och eftersom man varit undernärd när man rökte så förändras ämnesomsättningen när man slutar. Detta tar tid och kräver tålamod och blir man mycket sockersugen så kan det bero på för lite sömn och stress som blir utav spänningarna vid sluta röka omställningen, för lite fiberrik mat, oregelbundna mattider. Sen kan du läsa under min blogg för någon dag sen där står en internetsida som du kan ha nytta av. Lycka till nu och bamsepeppiskram Liselott

jag tror det viktigaste är

jag tror det viktigaste är att du börjar se dig själv som en ickerökare.säg till dig själv: Efter den dagen kommer jag aldrig mer att röka. Om hjälpmedel kan du fråga slutarökalinjen. Dom kan allt. Dom vet dessutom vilka som förutom att funka bäst att sluta med ävenvet vilka som ser till att du inte trillar dit igen. Lycka till

Håller med, det är så

Håller med, det är så individuellt...
Jag äter champix och det fungerar bra.
När det gäller ätandet kan jag tipsa om salta pinnar....vet iofs inte hur onyttigt det är egentligen, men formen är ju lite tilltalande när abstinensen sätter in!
Det jag med säkerhet kan säga att det här loggen är superbra, här får man inspiration!
Kram och lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se