vill.. vill inte?

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

så, efter otaliga försök till att kunna skicka ett inlägg så hoppas jag att detta funkar.

Jag har gjort flertal försök, helhjärtade och halvhjärtade till att sluta röka. resultatet har varit det samma, jag röker fortfarande och är så trött på mig själv. Jag lyckas alltid hitta anlendingar till att fortsätta en dag till, en vecka till osv.. tills tiden bara rinner iväg. Jag kan egentligen inte förstå vad jag hålle rpå med- jag har allt att vinna på att sluta, allt att förlora på att fortsätta röka. Jag bestämde mig för att sluta idag, vad hände? jo, anlendingen till att fortsätta en dag till är att jag ska åka iväg till mina svärföräldrar och tänker att det kanske är ett dåligt tillfälle att sluta.

Trött är jag på mig själv, trött på att inte kunna ta mig själv i kragen. Trött på att hosta varje morgon, ha ont i halsen, lukta gammal fimp och trött på att jag inte ens verkar kunna tro tillräckligt på mig själv. Nu får det snart vara nog! Jag ska lyckas klara detta på nått sätt.

Over n out.

Kommentarer

Du kommer att klara det! Tro

Du kommer att klara det!
Tro på dig själv! Du ÄR bra!
Du har varje dag ett val. Antingen så väljer du att röka, eller så väljer du att inte röka.
Du bestämmer!!
Inte nikotinet!

Stort lycka till!!

Jag känner igen de där.

Jag känner igen de där. PRECIS de där!!
man hittar alla ursäkter, det har jag gjort varje vecka i flera år nu. För 10 dagar sen fick jag nog, på riktigt. Det visste jag såklart inte då, att det skulle vara på riktigt, men det va de.
DU KLARAR DET, jag lovar dej!! å det är så himla skönt, även fast man har jobbiga dagar.

Som när man typ bantar så tänker man "nu åt jag ett chips, då kan jag lika gärna äta hel påsen", det är den missen jag alltid gjorde me cigg, jag tog en å sen tänkte jag, nu kan ja lika bra röka hela paketet å så fortsatte jag röka, jag kan sluta imorgo, tänkte jag...
Men DENHÄR gången e de annorlunda, den här gången hade jag 17 cigg kvar i paketet, DET paketet ligger fortfarande på bänken här hemma, har inte rört de EN gång...
jag lovar det, det GÅR! och du kommer klara det!
JAG TROR PÅ DEJ!!! =)

Du kommer klara det! Sluta

Du kommer klara det! Sluta skäll på dig själv för att du röker. Det tar ner en så fruktansvärt att det blir nästan omöjligt att ens försöka... Planera och förbered dig med hjälpmedel och sysselsättning. Ta en timme i taget och var stolt för varje minut du klarar utan cigg. Beröm dig själv!! Det känns helknasigt men det hjälper. Det är lite som att programmera om sig. Skriva med fel hand liksom. Svårt kanske men absolut inte omöjligt ;-) Jag önskar dig lycka till och pepp i massor får du!!!!!

Kära aniol, Så höll jag på i

Kära aniol,
Så höll jag på i hur många år som helst, kanske decennier. Försökt många gånger och misslyckats. Alltid en ursäkt såsom semester eller annat som skulle göras. Nu fick jag med mig min make som har nästan varit en kedjerökare och det hjälpte så att vi har kämpat oss nu till 4 månader rökfria! Det gäller bara att bestämma en dag och sen är det så. Och det har varit lättare än man kan kunde tänka sig. Ibland vill jag stampa foten i golvet för jag saknar nåt, men det går över.

Grattis till din första dag, det är kämpigt i början men jag lovar dig det går bättre o bättre.
Jag vet inte om någon har berättat för dig om Alan Carr`s bok. Den hjälpte mig mycket...har du inte den så skaffa dig den o läs. Det tipset fick jag av andra här på linjen som nu har varit fria från monstret jättelänge.

Visst känns det svårt ibland men det går över. Vi får stötta varann.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se