Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

LYCKORUS!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag var domedagen...!

Idag var det dags för nya lungprover, varit riktigt jävla nervös!

sist jag var där för några månader sedan berättade läkaren att fortsätter mina lungor försämras i den här takten kommer jag sitta med syrgastub på ryggen om ca 10 år.. fullständigt livrädd tog jag tag i min rökning, började ta inhalatorerna efter ordination (och inte bara när jag verkligen verkligen behövt) plus att jag börjat andningsträna var kväll innan jag somna! med hopp om att förhindra en så snabb försämring jag haft nu sedan en kraftig infektion jag hade för ett år sedan!

När jag kom dit kändes det så skönt att kunna säg att jag varit rökfri i 84 dagar, så stolt efter att ha misslyckats så många gånger.. jag har känt att jag blivit bättre, för jag hostar knappt längre och jag har inte hostat brunsvarta klumpar på en månad och jag kan andas häftigt ut, utan att hosta sönder mig och få andnöd.. men jag har inte vågat hoppas på förändring på proverna..

MEN så underbart, min kapacitet har nästan kommit upp till 75%, jag kunde utföra ALLA tester (vilket jag inte kan minnas att jag någonsin kunnat) det känns så jävla underbart, ett sådant fjantigt lyckorus man kan få av ett sådant resultat.. sist hade jag knappt 35% nu hade jag nästan 75% så ofattbart.. långt ifrån toppen MEN ÄVEN LÅNGT IFRÅN KATASTROF =)

så överlycklig så det är ofattbart =) lyckorus till max!!

så alla underbara människor därute som kämpar på, ge inte upp, KÄMPA det kommer ge resultat!!!!
all kärlek och styrka till er, ni klarar det!!

Kommentarer

Oj! Det är berörande att läsa

Oj! Det är berörande att läsa det du skrev på många plan. Fantastiskt duktigt gjort! Var stolt över dig och det du åstadkommit genom att sluta upp!! Fortsätt så!

Jättegrattis!!!! Jag blev

Jättegrattis!!!! Jag blev riktigt rörd av ditt logginlägg!! Va glad jag är för din skull!! Helt otroligt bra alltså!! Vilken kämpe du är!! Jag finner inte ord som räcker till!! Det var som att hitta årets första tussilago, lycka och hopp!!!

Grattis!! fan va roligt det

Grattis!! fan va roligt det är att läsa sånt här =)
samtidigt hade jag önskat att jag hade kunnat kolla mina lungor å kapacitet innan jag sluta =) det hade ju varit intressant, kunde man bara gå ner på VC å göra det, eller kollade du upp det av någon annan anledning innan??

UNDERBART!!!!!!!

UNDERBART!!!!!!! SUPERKUL ATT LÄSA!!!!! GRATTIS!!!!!!

tack för era fina

tack för era fina kommentarer, känslan är obeskrivlig =)
jag har haft problem med lungorna sedan barnsben så jag är och tar kontroller och prover mellan 1-4 ggr om året beroende på resultat.. nu har det varit ofta för mina lungor kollapsade helt vid en infektion för ett år sedan och har inte lyckats få lungorna att återhämta sig fören NU.. och nu ska jag slippa alla prover och tester på ett helt år =)
jag vet inte om de kan göras via besök på vct, men det skadar ju inte att ringa och fråga!
förra gången jag lyckades hålla upp blev lungorna mycket mycket värre och jag började röka igen efter 7 månader för att jag inte stod ut med konstant andnöd mer, denna gången har lungorna bara blivit bättre och bättre.. visst blir de värre perioderna värre nu sen jag slutade, för att lungorna nu måste kämpa för att bli av med alla gifterna, men överlag är det mycket mycket bättre!

så härligt att läsa :) ett

så härligt att läsa :) ett sådant inlägg ger verkligen kämpaglöd för oss andra!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se