80 dagar i frihet!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu tänker jag inte ens längre på hur mycket pengar jag har sparat. Det lär vara en del. I början är det viktigt att ha koll på sånt, för det är ju peppande. När jag var i början av mitt rökslutarprojekt vägde fördelarna ganska lätt mot rökbegäret. Det var ju så mycket som var bra med cigaretter... Det var mysigt, trösterikt, belöning, ja det fanns sååå många anledningar att röka. Sen planade det ut och fördelarna vägde ganska jämnt med nackdelarna. Där jag befinner mig idag väger fördelarna med rökfrihet mycket tungt. Nikotinmonstrena flög av gungbrädet. Idag är jag full av energi även om det tar slut i batteriet ibland. Jag har betydligt mer ork och konditionen har nog inte varit så här bra sen tonåren. Muskler och leder är smidigare och kan möjligen göra ont av träningsvärk. Hosta och pip i luftrören är ett minne blott. Kinderna är rosiga och andedräkten hundra gånger fräschare. Jag står upp för mig själv och mina åsikter, säger ifrån och säger nej. Det gjorde jag inte förut. Då knöt jag näven i fickan och tog en cigg. Jag har kommit till insikten om att jag kanske inte är odödlig, så jag försöker leva mer i nuet. Hade aldrig kommit såhär långt utan den här sidan! Bra mycket bättre än plåster och tuggummi!! Tack till alla som peppat mig fram till 80 dagar!! Nu jädrar tar jag hundra åxå!!!! Kram på er!!

Kommentarer

Starkt jobbat.. Fortsätt så,

Starkt jobbat.. Fortsätt så, snart hundra dagar.
Minns själv hur glad jag blev när jag nådde 100 dagar.. Det går så snabbt att man knappt hinner med själv.
Har dag 138 idag o siktar på tvåhundra.

Grattis till 138 dagar!! Ja

Grattis till 138 dagar!! Ja hjälp va fort det gått!! Men det är bra för det betyder att man fått ganska stort avstånd till nikotinet. God fortsättning på din väg och ha en underbar dag!!

Låter verkligen toppen - jag

Låter verkligen toppen - jag letar också för och nackdelar, så fort jag känner en litet sug efter en cigg så försöker jag leta fram något som talar emot - Stort GRATTIS till dig :)

Stort grattis min vän!!! Är

Stort grattis min vän!!! Är så glad att det går bra för dig och att du mår så bra!!!! Så klart du tar 100 också, inga problem för dig :-) kraaaaam!!!!!!

Så roligt att läsa, Grattis

Så roligt att läsa, Grattis du är unik och grym på det du gör. Vilken resa du har gjort denna sida året. Så bra du mår och du är bara Bäst. Nu är det inte långt kvar till 100 dagar. Detta fixar du..

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se