Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Upp och ner. Hela tiden upp och ner

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Inne på femte dagen som rökfri! Efter 16 års (i princip) oavbrutet bolmande. Det är fantastiskt egentligen. Men vilken berg- och dalbana det är. Första dagen gick bra fram till lunch, men eftermiddagen och särskilt kvällen var ett rent helvete. Konstant, skarpt röksug, klåda. rastlöshet, och nedstämdhet.

Andra dagen var heller inte kul men lagom till tredje började abstinensen släppa något och i går kändes allt jättebra. På kvällen kände jag knappt något röksug och tänkte att något måste vara fel, så här lätt kan det inte vara för en för detta kedjerökare som mig att sluta. Och jag fick tillbaka för min kaxighet. Med besked. Sov uruselt under natten och i dag har jag varit sjukt röksugen hela dagen. Rutinartade arbetsuppgifter som tidigare bröts av naturliga rökpauser kändes helt oöverstigliga. Jag har kedjetuggat V6 och tagit långa promenader.

För en stund sedan ringde jag sluta röka-linjen och blev peppad av en tant där. Man känner sig som ett litet barn när de berättar för en hur duktig man är och ger goda råd för att hantera abstinensen. Men det hjälper faktiskt. Och jag är väldigt glad att jag bor i Sverige där sådant som sluta-röka-linjen finansieras via skattsedeln och är tillgängligt gratis för alla.

Kommentarer

Så mycket som vi före detta

Så mycket som vi före detta rökare har betalat i tobaksskatt så är det inte mer än rätt att vi får något tillbaks för skiten som vi har dragit i oss. ;)

Låter som en tuff dag - oj

Låter som en tuff dag - oj vad jag känner igen mig i det du skriver om rökrutinerna på jobbet. Ge dig en stor klapp på axeln för att du klarat denna tuffa dag, jag lovar att din dag i morgon känns bättre, lycka till kram till dig

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se