Dag 2 med Champix, Gamla synder

Igår rökte jag 18 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dag två sammanfattas med ett steg framåt och tillbaks i gamla synder. Med gamla synder menas att jag rökte tok för mycket under morgonen och fram till lunch. 9 stycken cigaretter är på tok för mycket mellan 06.15 - 12.00. Och att det rasslade till några extra cigaretter på kvällskvisten.

Däremot så motstod jag att köpa ett paket vid lunchhandlingen och handlade i stället en dosa snus för att kompensera Nikotinsuget. Och jag höll mig nästan fyra timmar utan cigaretter, och själv kan jag inte minnas senast jag gjorde så.

***

Upplevde en udda känsla på bussen mot dagis. ( tredje timman utan cigaretter) Kände mig pigg, fräsch och glad. Och det är en rak kontrast mot hur jag brukar må i slutet av dagen. Oftast är jag trött, inpyrd av rök och less på det mesta. Om detta är en placebo effekt av Champix eller en verklig reaktion låter jag vara osagt just nu

***

Magen är verkligen inte på topp med Champix. Det varierar från hård till löst i magen. Och detta räknar jag till en ny biverkning. Fil hjälper som ett tips ;)

***
Sov bättre utan ryck i sömnen, men någon fantastisk sömn blev det inte.

***
18 cigaretter även denna dag ( Ingen förändring)

Dagens +

Placebo effekt
Motstod att köpa ett nytt paket
Mindre illamående

Dagens -

Tillbaks i gamla synder¨
Gick inte ner i cigarett/konsumutionen
Dålig i magen

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se