Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Trist?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ni som varit utan cigaretter ett tag, hur klarar man "tristessen" efter ett tag? Jag känner mig uttråkad mest hela tiden. I början var det lätt att inte röka, motivationen var på topp! Det har varit jobbigt och jag har känt mig som i ett "vakuum" men peppat mig med att det snart går över. Nu efter 4 veckor utan cigaretter är känslan fortfarande där. "Usch så tråkigt" - om det mesta. Det känns långtråkigt och jag går helst och lägger mig tidigt, bara för att kvällen ska gå. Sambon tycker inte heller det är sådär jättekul ;) Han har aldrig rökt och är ett jättestöd men har svårt att förstå min seghet och trötthet. Och det har jag också.

Finns det någon mer som känt samma sak, och hur gör man? Och när går det över? :D

Till exempel: jag var på gymet ikväll, det var en ny instruktör och inte alls ett bra pass - så istället för att kämpa på ändå lämnade jag passet ("det är ju ändå så tråkigt") och gick hem och åt choklad istället ("det spelar ingen roll, jag är ju ändå så tråkig"). Känner mig, förstås, ännu sämre, tjockare och slappare nu efteråt! "Bläää vad allt är tråkigt", liksom. Det är så konstigt. Som om jag vältrar mig i min egen tristess "stackars mig", fast egenligen är det ju "bra jobbat!". Samtidigt försöker jag se det från andra sidan, och tänka att jag kommer säkert att skratta åt det här framöver....men vad gör man så länge?

Tiilläggas bör att jag inte alls är så depressiv och generellt uttråkad vanligtvis (alltså innan rökstoppet) - men det här förstår jag mig inte alls på och jag längtar tills det går över!

Förlåt för ett oerhört trist inlägg, var tvungen att skriva av mig lite, och tack på förhand för tips! Har ringt Slutarökalinjen och hade ett jättebra samtal, kvinnan jag pratade med sa att det visst inte är så ovanligt - men det känns så!

Kommentarer

Hej Clementin! Jag har inte

Hej Clementin!
Jag har inte rökt på 3 1/2 vecka. Jag känner precis som du. Jag är faktiskt orolig... Ska jag känna så här länge? Min man är inte beroende av något... Har aldrig varit. Jag tror inte att han tycker det är så kul när jag somnar 21 varje kväll. Mellan 20 - 21 så är jag en zombie. Jag har fått rådet att träna. Jag tränar men är lika trött och uttråkad för det på kvällarna. Som du förstår så har jag inget råd till dig men du ska veta att du inte är ensam om att känna så här. Vi får helt enkelt bita ihop och hoppas att det går över snart. Ha det bra :)

Hej clementin, visst känner

Hej clementin,
visst känner man sig deppig o trist i början, det tar sin tid, läkemedlet är "tålamod", det är bra att prata om det med sina nära o kära, tänk sedan att klarar jag detta klarar jag det mesta, självförtroendet ökar i takt med tiden. ja sen finns ju sunhetsaspekterna + pengaflödet.
Stå på dig annars gör någon annan det.
Lyckokramar

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se