Första blogginlägget / 11 dagar rökfria dagar!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hej! (Första blogginlägget av självaste jag!)

Jag slutade röka, den 6 dec. Eftersom jag blev så sjuk, halsont! Så jag passade på att sluta (vet att det är dålig timing att sluta, men jag har försökt fem gånger att sluta. Så jag tänkte lika bra sluta då!)

Och 11 dagar - jag är stolt över mig själv, eftersom rekordet "rökstopp" var 7 dagar - det innebär att jag slår rekordet! ;) *klappar på huvudet*

Jag hittade bloggen här, jag blev nästan "mer rädd" än peppad. Eftersom ni skriver mycket att ni är sugen efter cigg trots ni har slutat. Tyvärr är jag såå röksugen just nu, men jag tänker två gånger.

"Ni vet att det smakar skit, och man blir yr" - det vill jag inte, därför vill jag inte börja röka igen. Men röksuget..... hur ska jag göra? Tips?

När jag har klarat 21 dagar (10 dagar kvar dit) - då ska jag unna mig en dyr sak! Jag lovar! Det ska bli kul att belöna mig!! Det bör ni göra också!

Dagens hjälp: Hur ska jag tackla röksuget på bästa sätt?

Kommentarer

Du är duktig att du har fixat

Du är duktig att du har fixat 11 dagar nu.
Håll ut och sätt ingen press på dig. Är du sugen och det blir jobbig.... drick vatten, ta en dusch, ät en frukt, ring en kompiss.... gör vad som helst som får dig på andra tankar. Avbryt det du håller på med och gör något annat..... det släpper efter en kort stund och sen har du kontroll igen. Det blir lättare och lättare med tiden.... så var det för mig i alla fall och jag har rökt i 25 år. Fixar jag det, kan alla det... och kan ni det så kan jag.

Vi ska besegra detta nikonmonster.
Kämpa på.... du hittar ditt sätt hur du tackla suget bäst för det är bara du som bestämmer över det.

Lycka till och en stor styrkekram

Du är jätteduktig. Jag har

Du är jätteduktig. Jag har tagit hjälp av Champix. Men när suget kommer äter jag Läkerol finns massor av goda smaker :-) har snart gått igenom alla sorterna.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se