Första helgen...

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har nu varit rökfri i 6 dagar... nästan en vecka. Men jag har märkt att det inte alls var så hårt som jag trodde första tiden skulle vara. Jag har känt extremt röksug max 2 gånger, och humörsvängningarna har varit under kontroll hela tiden. Detta är ingenting jag inte kommer klara av.
I helgen råkade jag ut för ett litet test. I fredags mötte jag upp en god vän som fått nytt jobb. Hon ville bjuda på champagne och fira. Jag blev lite villrådig. Har fått tips om att undvika situationer som kan trigga röksuget den första tiden, men ville samtidigt visa min glädje för min vän. Jag gick med på en after work och det blev ett glas champagne och ett glas rött.
Min vän är rökare och efter ett tag var det oundvikligt att hon drog fram den lilla hånande pinnen utav vitt glödande papper. Jag tänkte för mig själv "Du behöver inte det här, du vill inte det här, du kan stå emot" om och om igen. En kväll med alkohol utan en cigarett är ett stort framsteg för mig, speciellt så tidigt. Jag är stolt över mig själv!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se