Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Nu får det fan vara nog.

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Då var det dags nu. Igen.

Jag har rökt hela mitt liv känns det som. För två dagar sedan träffade jag en av mina bästa barndomsvänner som slutade röka för 11 dagar sedan. När vi räknade efter så insåg vi båda två att det nu var 10 år sedan vi började röka (!!!!)

Det känns verkligen inte bra att jag har rökt i 10 år.

Så, nu sitter jag i soffan, är inne på 52:a timmen utan cigaretter. Tidigare har jag provat plåster ( spelade ingen roll, jag rökte i alla fall), nikotin hjälpmedel typ tuggummi, spray och tabletter. Alla dessa får mig att kräkas så det var ingen idé.

Den här gången gjorde jag något som jag aldrig gjort förr, jag tände INTE nästa cigg. Efter 52 timmar har jag fortfarande inte tänt nästa cigarett. Ja, jag har en cigg i truten typ hela tiden men den är INTE tänd.
Jag har gjort mina vanor, gått ut direkt på morgonen, direkt efter maten osv, men jag har inte tänt ciggen.

Jag hoppas verkligen att jag klarar av det den här gången, för så här länge har jag inte varit utan cigaretter på 10 år och jag vet hur besviken jag kommer bli om jag röker nu.

Det som känns värst just nu är att jag stirrar på klockan till och från, "bara 22 timmar kvar tills det har gått 3 dygn" som om jag ska få röka då? Jag vill ju aldrig mer röka, och ändå är det de som har motiverat mig att sluta röka.
I början frestade jag mig själv med " det har snart gått 6 timmar, då kan du röka". När 6 timmar hade passerat så ökade jag det till 12 timmar osv... Nu vet jag inte riktigt vad jag ska satsa på då jag har insett att nästa cigg aldrig SKA komma... vad ska jag motivera mig själv med nu? Och framför allt : Hur ska jag kunna låta bli att slå ihjäl första bästa människa?

De här är det svåraste jag någonsin gjort. Om det stämmer, så kan jag göra ad som helst när jag har övervunnit det här.

Kommentarer

Oj vad du är BÄST! Fatta hur

Oj vad du är BÄST! Fatta hur det känns efter 284 dagar..... Jag kan snart identifiera mig som ickerökare! iden går fort o jag har appen i telefonen som räknar åt mig. Så kul. Kan säga att den hjälpt mig mycket!
Så go on fightning.... Det kommer att bli kanon!

Jag lovar att det är lättare

Jag lovar att det är lättare än du tror, jag har varit rökare i 33år, 2 askar om dagen, idag är det 44 dagar sen jag rökte, så kan jag kan du, KÄMPA PÅ DET ÄR VÄRT DET :-), kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se