Bekräfa min oro snälla?!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej hopp
här sitter jag och har betalat mina räkningar .. ( bara det gör ju att jag vill kedjeröka av stress) haha nejdå, det är fantastiskt att jag har slutat röka nu eftersom det ekar på kontot.. hehe MEN jag sitter och har en tanke/ en känsla som säger att jag kommer misslyckas med det här, eller nej snarare att jag ABSOLUT INTE vill eller skulle klara av vissa situationer och människor (ännu?) några vänner som röker exempelvis, likaså väldigt stressande o pressande situationer känner jag att jag helst av allt vill undvika i största möjliga mån nu.

Det borde väl vara OK att undvika detta om det gäller att vara rökfri...? Jag tycker det iallafall tills motivationen/eller min INRE STYRKA är stark nog .. Hur tänker ni?

Kramar till er alla som vill ska och redan har börjat leva fullt ut! ;)

Kommentarer

Tro det eller ej men att

Tro det eller ej men att sluta och misslyckas är som en slags träning på att sluta röka. Man blir bättre på det. Man vänjer sig vid att inte ha en cigg i mungipan på lång sikt. Ens motivering kan också öka på lång sikt. Hur onyttigt, korkat och ologiskt det är att röka/snusa. Hur uppbunden man blir mentalt. Vem har inte sprungit iväg till affären sent på kvällen en kvart innan det stänger i regn eller minusgrader trots att man verkligen ville stanna hemma?
Allt detta har du lärt dig med tiden. Det innebär at du har en stark grund att stå på som du kanske inte hade för några år sedan.
Somliga situationer undviker jag under kanske en månad, andra tränar jag på. När jag slutade första gången handlade jag mest i affären som bara hade kassa cigarettmärken, sedan avancerade jag till ICA men stålsatte mig innan jag gick dit och klarade detta utan att handla cigg etc.
Att folk röker omkring en får man leva med, men man kan ha en inre dialog innan man träffar dem.
Har funderat på att skaffa en e-cigg att ha med på krogen eller fest dock.

Jag tycker det är helt ok att

Jag tycker det är helt ok att undvika situationer som man vet skulle vara svåra att klara av. När jag slutade kände jag oro inför att dricka alkohol samt tyckte det var svårt att umgås ned vissa vänner dom rökte. Jag gjorde ingen grej av det men såg till att undvika dessa situationer första tiden. Efter hand vågade jag utmana mig själv alt mer och nu finns det absolut ingen situation som jag undviker. Man måste prioritera sig själv och framför allt lyssna på sig själv där i början om det ska gå!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se