Sömnlös

Igår rökte jag 13 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Under de siste tre veckorna har jag minskat ner från ca 40 om dan till 13, och allt har hitintills gått över förväntan. Min tanke har varit att fr o m torsdag nästa vecka gå över till nikotinplåster av svagaste styrkan innan jag slutar definitivt. Nu börjar jag plötsligt känna mig tveksam över om jag kan fullfölja mina planer då jag sedan några nätter tillbaka praktiskt taget varit sömnlös. Normalt sätt har jag en bra sömn så dessa problem oroar mig verkligen. Det betyder många timmars vakenhet med viss oro och som en följd därav ännu svårare att motstå cigarretter. Vad gör jag? Kommer aömnproblemen att försvinna efter ett tag? Kanske skall jag uppsöka läkare och be att få utskrivet sömntablttter, som jag kan använda under en övergångsperiod? Just för tillfället utgör sömnen det stor hotet mot min kamp för att bli nikotinfri!.

Kommentarer

Hej! Jag har ju använt

Hej! Jag har ju använt nikotinplåster hela tiden och trappat ner o är nu på det svagaste. Precis när jag började med plåstren och vid nedtrappningarna så har jag sovit dåligt några nätter sen har det gått över.
För min del tror jag att det berodde på att jag fick nikotin dygnet runt-jag har ju aldrig rökt på nätterna typ. De flesta som slutar röka sover ju mindre bra en period så du kommer nog också fixa det, Lycka till!

Du har tagit bort 2/3 av

Du har tagit bort 2/3 av nikotinet så det låter som abstinens.
Antingen tillför man mer nikotin (sugtabletter, spray, plåster) tillräckligt för att kroppen ska bli nöjd och abstinensen slutar eller så slutar man "cold turkey". Oavsett hur du gör så är sömnproblem ofta en del av att sluta med nikotin, så om du oroar dig, varför inte prata med en läkare.
Upp till dig vilken väg du går.... Håller med Mijsan att har man plåster på natten kan det det sömnproblem istället.
Lycka till och bra jobbat hittills :)

Även om du tycker att det är

Även om du tycker att det är jobbigt med sömnlösa nätter så får du inte börja tvivla nu! Du har kommit så långt och din rökfria framtid ligger så nära. Jag slutade rakt av och fick själv sömnproblem. Efter 7-8 dagar gick de över för mig men det var nära att jag ringde läkaren för att få sömntabletter. Du kan iaf ringa och prata med läkaren och se vad dom säger. Annars är det bara till att härda ut. Själv spelade jag en massa på mobilen på nätterna för att stanna kvar i sängen. Skriv upp ett mantra att ta till tex: Jag vill, jag kan, jag ska! Ha lappen i närheten och ta fram den när du vaknar och blir sugen på att ta en cigarett.
Precis som Mijsan och Ary skriver så går det över:))

Lycka till och fortsätt kämpa :))

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se