GAAAH!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Svettningar...... bubblande mage.....lös i magen..... Känner en STOR tomhet! Är det normalt? Att känna som om jag har förlorat något stort? Känner inte riktigt igen mej själv... är det oxå normalt?

Kommentarer

Det är vanligt att känna som

Det är vanligt att känna som du gör. Det är abstinensen som spökar för dig men det blir bättre. Nikotin är en drog och då vi slutar röka påbörjar vi en 3 veckors lång avgiftning. Tomheten du känner är också en del av processen. Cigaretterna har varit din närmsta vän i så många år, en vän att ta till vid jobbiga situationer men egentligen hjälper dom inte. Ifall cigaretter verkligen hade hjälpt oss så skulle alla människor röka!
En del kan uppleva en slags identitetskris då många ser ciggen som en del av sig själva. Ciggen har tagit en så stor plats i ditt liv och då kommer det en stor saknad men även det blir bättre. Nu får du en chans att verkligen hitta dig själv:-)

När tomheten blir som värst kan det hjälpa att göra ngt annat som ut och gå, umgås mer med vänner, eller annat som faller dig in.

Lycka till och stå ut! Det blir bättre och nu är du rökfri :))

okej då vet jag. Tack så

okej då vet jag. Tack så mycket för din uppmuntran och tipsen :D

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se