vilken

Domino-effekt det här med att sluta röka blir!
Jag har nu tappat räkningen på hur många som frågat vad medicinen heter (Zyban för min del), hur det har gått och hur jobbigt är det egentligen.
Nyss ringde dottern som pluggar i Uppsala, hennes lärare ville veta va jag hade ätit :-)
Dottern har skrytit över att jag slutat, kul!
Men alla i min närhet vet ju vilken storrökare jag alltid varit, och när dom nu ser att JAG slutat utan att bli nervvrak eller tokig (tokigare), så förstår dom ju att det GÅR att sluta!
Sen att jag inte varit så sällskaplig av mig första tiden, det har dom förstått. Det tar jag igen nu :-)
Egentligen handlar det om att man TÖRS ta steget........har man som jag rökt i hela sitt vuxna liv så är det verkligen svårt att se tillvaron utan ciggareten i näven........det krävs mod och viljestyrka och lite medicinsk hjälp.
MEN DET GÅR!

Kommentarer

Men det går, jomenvisst.

Men det går, jomenvisst. Har mött samma reaktioner som du. I går var jag i min tobaksaffär för att fylla på förrådet av olika tuggummin. Jag berättade för expediten att jag varit rökfri nästan en månad efter 30 års rökande. Hon tog fram papper ochpenna och ville veta allt. Jag säger som du, när jag lyckats sluta då kan alla.--För många år sedan låg jag på infektionsklinik för lunginflammation, efter några dygn lyckades jag smyga ut för att blossa. Det är ju inte klokt, men man var Rökare nu är vi ickerökare, hurra, vad vi är bra!!

Ja det gör det!! Du har

Ja det gör det!! Du har fixat det och du har både mod och styrka, vilja och listigheten som behövs för att lura bort den där ohyran!! Det är helt klart en förändring både för kropp och själ och det har du gjort så gud vad jag är stolt över dig!! Peppiskram Liselott

Cathen, jag är så glad

Cathen, jag är så glad för din skull, du har din lista med fördelar, du läser lite då och då i Carrs bok (som jag köpte igår), och du KLARAR DET!!! Kul. Stora pepparkramar från Laureen.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se