31 veckor= 217 dagar :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ikväll kl 21:15 är det 31 veckor sedan jag tände min sista cigarett! Minns exakt tid för jag hade min e-cigg på laddning men kände att jag inte kunde vänta till kl 22 innan jag fick röka ngt alls så tog istället min sista cigarett. Då visste jag inte att det skulle bli min sista men med e-ciggens hjälp blev det så :)

Visst kan det komma stunder då ett sug dyker upp eller en tomhet känns i kroppen men det är oftast vid stunder då jag har tråkigt. Tristess cigaretten var den som var svåraste för mig att komma över och jag kan ibland fortfarande känna en saknad efter just tristess-ciggen. Hur är det annars så här långt efter? För mig är det bra, riktigt bra :) Tänker inte längre på att röka varje dag utan det går i perioder. Det som har fungerat för mig är att hela tiden tänka mig som rökfri, inte fd rökare. Jag ÄR rökfri och som det känns nu kommer jag aldrig mer att börja röka, ska se till att aldrig mer ta ett enda bloss till för det spelar ingen roll längre om det är gott eller smakar skit. Mina vänner som aldrig rökt känner inget behov av att se ifall de tycker det smakar gott så varför ska jag ens fundera på att smaka igen? Nej, jag är rökfri! Tänker inte ens försöka mig på att feströka för det är så meningslöst att riskera allt.

Ni som vill kunna feströka, varför vill ni kunna det? Visst, förr var det otroligt gott med en cigg till ett glas vin men det är ändå så mkt gifter som då hamnar i kroppen igen och en ny avgiftning på 3 veckor tar sin början. Varje cigarett man tar ökar risken för KOL, lungcancer och andra sjukdomar och det gäller även de man tar vid fester. Giftet ifrån det man röker vid nästa fest kan vara det som gör skillnaden. Det är också lättare att få bakslag ifall man röker på helgerna för då tillåter vi nikotinmonstret att fortsätta berätta sina lögner för oss.

Jag har valt att köra allt eller inget och det fungerar för mig:) Har festat utan att röka, har genomlidit sorger och lycka utan att ta till giftpinnarna igen och det har bara varit jobbigt i någon minut. Det går och vi kan alla om vi verkligen vill! Även om det är tufft i början så blir det bättre. Själv oroar jag mig inte för ifall jag börjar röka igen för som det känns nu finns det ingen risk för det. Om det skulle ändra sig i framtiden får jag hantera det då. Vet att om den stunden kommer så är det i så fall ett aktivt val jag gör. Så länge man väljer att inte ta blosset som lurar i framtiden så börjar man inte röka igen och det gäller alla! Även om ni sitter med en tänd cigarett framför er så kan ni när som helst fimpa den och låta bli att ta nästa bloss, tänk på det, ett enda bloss....

Lycka till alla där ute och tänk på framtiden! Det är nu ni formar eran framtid och ju fortare ni klarar av att fimpa desto kortare tid har ni till en rökfri framtid:))

Kommentarer

Heja dig och så bra inlägg

Heja dig och så bra inlägg :))Grattis till 217 dagar :)) kraaam/bonilla

Först vill jag bara tacka dig

Först vill jag bara tacka dig för ditt "supportande" inlägg!
Måste ju bara beundra din enorma styrka och din "kämpar-anda"! Otroligt strongt att du har hållt upp sedan februari i år - härligt! Tusen tack för ditt peppande!

Tack :) Vi är starka och

Tack :) Vi är starka och tillsammans blir vår styrka oövervinnerlig!

Bonilla, vem kunde tro i början att vi skulle komma så här långt tillsammans? Fortfarande 10 dagar efter dig men mer än så kommer det aldrig bli;)

Sara, det är tufft i början men absolut värt att genomlida. Stå ut du med så kommer du märka att den styrka du besitter är mkt större än du tror just nu:)

Många kramar:))

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se