Dagen som jag har bestämt mig!

Igår rökte jag 18 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ja, idag är det den dagen jag har bestämt mig att jag vill/måste sluta. Jag slutar snart plugga och då har jag inte mitt CSN kvar. Får jag inget jobb direkt så har jag bara bidrag från arbetsförmedlingen på 4000-5000 kr i månaden så jag kommer inte ha råd.

Jag känner också att: Oj, vad skönt det ska bli att när man inte har pengar i slutet av månaden så gör det ingenting! För mat stor handlar jag så det har jag hela månaden. Det är bara dem förbannade ciggen som man måste ha pengar till hela tiden.

Ja min motivation är pengar. Jag ska göra min efter längtade tatuering i november. Den är min motivering med. Min hund är min motivering med, jag ska spara och han ska få det bästa!.

Sen har jag fått en konstig dille på skor och DET är inte billigt.

Det skrämmer mig att tänka på att jag ska sluta. Vad ska jag ha att gå upp till? Min morgon rutin är ju en kaffe och en cigg. Ärligt talat så kan jag nästan börja lipa för det. Det skrämmer mig något enormt. Jag har försökt sluta flera gånger. En gång åkte jag till fjällen och vandrade i 10 dagar. När jag satte mig på tåget mot fjällen kastade jag min sista cigg och höll upp i ett halv år. Sen gick jag på en fest och där ramlade jag tillbaka.
Alla runt omkring mig röker. Hur ska jag kunna sluta?

Funderar på att köra med "skjuta fram ciggen metoden". Alltså att skjuta fram morgon ciggen en halvtimma varje dag. Till slut finns det ingen tid kvar. Någon som har provat det?

MOTIVATION TACK!

Kommentarer

Det är svårt att veta vad som

Det är svårt att veta vad som fungerar bäst för dig men det räcker inte bara att skjuta fram morgonciggen utan du behöver försöka minska på rökningen under hela dagen. Oftast röker vi en hel cigarett när vi egentligen bara behöver de första blossen. Oftast röker man utan att egentligen ha behovet av det så det blir mer "bara för att." Om du inte vill sluta rakt av så börja iaf fråga dig varje gång ifall du verkligen behöver röka just då. Alla kan vi sluta men det gäller att hitta sitt sätt. Läs loggar för att få inspiration och tips.

Det viktigaste är att du ser till att förkasta alla lögner du som rökare har intalat dig för att rättfärdiga rökningen. Håll dig till sanningen så blir det lättare att stå
emot nikotinmonstret och bli rökfri:)

Lycka till, du är värd en rökfri framtid:))

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se