Hittat en strategi.

Igår rökte jag 16 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Från att tidigare ha ställt mig avvisande till att succesivt minska ner på rökningen för att i slutändan bli av med skiten så har jag nu mer och mer kommit att inse att detta ändå kan va en framkomlig väg för mig. För ca två veckor sedan tillbaka fullkomligt slukade jag två pkt om dagen men har nu efter en och en halv vecka kommit ner till hälften, och igår "endast" sexton. Min föresats var från början att minska med fem per vecka. Insåg emellertid vid närmare eftertanke att här måste till radikalare åtgärder så under första veckan beslutade jag mig för att konsumtionen inte fick överstiga 25. Redan det är alldeles för mycket och dessutom kände jag hela tiden att jag måste gardera mig för eventuella akuta behov som plötsligt kan uppkomma så konsumtionen blev under första veckan ca 23 cig per dag. Andra veckan som inleddes i torsdags hade jag satt gränsen vid 20 cig. och för att då gardera mig har det hitintills blivit ca 18 per dag, och igår som sagt "endast" 16. Tredje veckan av nedtrappning börjar under kommande torsdag och då får det bära eller brista men definitivt inte bli mer än femton. Sedan kanske det får bli plåster av svagare styrka eller så väntar jag tills jag kommit ner till tio per dag och därefter upphör totalt utan några hjälpmedel. Det positiva jag upplevt under denna korta tid är att nikotinbegäret faktiskt minskat.

Kommentarer

Det är ett sätt som kan

Det är ett sätt som kan fungera. Själv slutade jag röka på det sättet för 15 år sedan men lyckades då aldrig sluta helt utan hade en belöningscigg på lördagarna. Kan säga att jag längtade alltid efter lördagarna... Då slutade jag röka pga ekonomi vilket gjorde att jag började igen efter 8 mån när ekonomin blev bättre igen :( Hade jag då slutat för att jag villa vara rökfri så hade det lyckats på det sättet.

Det viktiga är att du själv känner att det fungerar för dig. Det finns så många olika sätt att sluta på och det viktigaste är att du hittar ditt sätt. Du har redan nu gjort stora framsteg så du verkar vara inne på rätt spår:)

Lycka till och många styrkekramar!

Lycka till! Alla sätt är bra!

Lycka till! Alla sätt är bra!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se