Fy fan!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Just nu är jag riktigt, riktigt, riktigt förbannad. Allt har gått fel nu på kvällen och jag försöker med allt jag har att förbli lugn och inte göra något dumt som att röka. Jag sitter just nu tyst som ett ljus och försöker koncentrera mig på att andas och ta det lugnt även fast jag bara vill skrika rakt ut och röka upp ett helt paket cigg. Helt otroligt vilket tålamod det visar sig att jag har om jag klarar det här. Fy! Jag har ju hållt mig rökfri nu i runt 40 dagar (har ej koll exakt) så det här extrema suget kom som en chock. Jag tror att jag har som störst risk att åka dit när jag blir retad, bråkad med eller är i en pressad situation. I vardagen känner jag ju noll röksug. Sådär ja, nu känner jag mig lite bättre iaf efter att ha skrivit av mig här... Min räddning har varit den här sidan många gånger.

Kommentarer

Håll ut Sandra !!! Ta't

Håll ut Sandra !!! Ta't lugnt, andas, drick ett glas vatten, ta en promenad, en joggingtur, ja gör VAD SOM HELST bara du inte röker !!!
Jag vet, och jag känner igen mig, att röksuget kan komma med full kraft 'utan förvarning' även efter lång tid. Du har nu varit rökfri i 45 dagar - släng inte bort det !!! Suget kommer, skriker och lever om, men går rätt snart över igen.... försök fokusera på de bra sakerna, att du luktar godare, får bättre flås, sparar pengar och är en sundare människa då du inte röker. Då kommer snart det värsta suget att ge sig.
Du vet med dig vilka situationer som röksuget kommer som mest - kom ihåg att berömma dig själv efter varje sådan situation som du klarar av. Då kommer det att gå lättare och lättare i liknande situationer.

Fortsätt kämpa ! Du klarar detta! I morgon kommer en ny dag :)) Heja heja !!

Skickar styrkekramar till dig!

//Lena

Skaffa annan tröstare. För

Skaffa annan tröstare.
För visst är det så att ciggen "var" en tröstare.
Att skriva här var det som tröstade mig.
Det blev superviktigt att "gå hit" o skriva
och se hur det gick för dom andra.
Rökfri 234 dagar för mig.
Du är snart ikapp mig.
Lycka till o kram.

Tack för era kommentarer! Den

Tack för era kommentarer! Den här sidan hjälper väldigt mycket faktiskt så det är otroligt skönt att det finns ett ställe att skriva av sig på :-) fortfarande rökfri trots krisen igår. Underbart att jag klarade att stå emot för idag känns det som ingenting. Tusen tack igen! Ni är för härliga! Era tips hjälpte och räddade kvällen :-)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se