25 dagar - Check!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag när jag loggade in här såg jag att räknaren står på 25 dagar utan cigg och nikotin. Gud vad härligt! Jag hade inte riktigt koll på exakt hur många dagar det var nu sedan rökstoppet eftersom de senaste dagarna har bara rullat på utan att jag knappt har tänkt på rökning. Senast jag skrev här i loggen så kände jag mig väldigt röksugen men nu känns det så annorlunda. De senaste dagarna så har abstinensen bara lagt sig, som om jag har gått över en tröskel och allt känns så himla mycket lättare. Jag läste någonstans att den fysiska abstinensen efter nikotin ska vara över efter ungefär 3 veckor och det verkar stämma på mig. Nu sitter det bara kvar i huvudet och tankarna. Jag känner verkligen att det är så mycket lättare nu så härda ut dessa 3 veckor allihopa, sen blir det bättre!

Jag minns den första rökfria dagen då jag räknade minuterna. Sen började jag räkna dygn, veckor osv. Nu håller jag knappt koll på hur lång tid det har gått sedan jag slutade. Det är ett mycket positivt tecken. Jag är gladare nu och känner äntligen att det är värt allt slit och kämpande. Jag är glad att jag aldrig gav upp någonstans på vägen, att jag aldrig gav efter för röksuget även om jag har varit nära. Jag hoppas att jag har klarat det den här gången nu för jag orkar inte gå igenom detta igen. För det är riktigt jobbigt i början, de första dagarna men nu äntligen ser jag ljuset i mörkret! Hoppas att det ska hålla i sig. Kämpa på alla! Vi är skitduktiga! :)

Kommentarer

Så himla bra jobbat och så

Så himla bra jobbat och så skönt att läsa att du nu bara ser vinsterna!
Men visst är det läskigt att man så snabbt tappar räkningen på hur länge man varit rökfri?
Det som innan styrt ens liv med järnhand tar faktiskt ganska så kort tid att helt radera ur sitt liv om motivationen är den rätta. (och jag som trodde jag skulle dö om jag bara försökte sluta. :D)

Hoppas många läser ditt inlägg för det inspirerar så. :)

Åh tack vad snälla ord du

Åh tack vad snälla ord du skriver :)

Känslan är obeskrivlig när man väl kommer över den där värsta fasen! Jag trodde också som du att man typ skulle dö om man bara försökte sluta. Men man överlever och kommer ur det starkare som tur är!

Peppar peppar! :D

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se