Fyra paket = 200:- vinst

Igår rökte jag inte och snusade 3 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det är som alltid mycket lättare i början innan motivationsmolnet går sönder.
Jag har säkert slutat, eller försökt menar jag, mellan 10-15 ggr. Det längsta uppehållet har varit 3 månader. Efter de månaderna åkte vi till Thailand. Semester, sol, bad, god mat och vips så var cigaretterna ett måste för att må riktigt bra :-( Tänk så det kan bli.
De flesta gånger jag har gjort ett rökstopp så har jag fått stora blödningar från tandköttet och det är vidrigt. Nu har jag haft ett rökstopp sedan den 11 juli och har trillat dit på två cigaretter (efter god mat och gott vin i lördags) Dumt, jag vet, men inget därefter och inget sugen heller.
Jag köpte nikotintuggummi i början men har gått över till Extra istället + att jag snusar Göteborgs Rape' portion när jag annars skulle ha rökt. Snuset är ju också ett helskotta att bli av med (har jag hört) men i nuläget så vill jag inte röka pga hosta och allt det där som hör till. Jag ska låta snuset få vara med ett tag till och när jag känner mig säker (haha efter två år?) så lägger jag undan snuset också (hoppas jag)
Det känns lite lättare när jag lurar mig själv att tänka: "Nu har jag varit rökfri i snart tre år, oh så bra"
Bara jag nu slipper den jobbiga blödningen från tandköttet så fixar jag det här.
Jag förbannar den dagen i min ungdom när jag började med den här skiten.

Kommentarer

Jo blödningarna försvinner ,

Jo blödningarna försvinner , de visar bara att tandköttet börjar "må" bättre mer blodgenomströmning. De där med hostan , kolla om du har KOL de gör de på vårdcentralen en spirometri kan vara bra att få veta i tid om det är de Lycka till

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se