15 dagar idag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ja idag står räknaren på 15 dagar. Det var ungefär här som jag började att röka igen sist gång jag försökte sluta. Men nu ska jag klara det för gott hoppas jag. Men man kan aldrig veta. Jag känner mig 0 % röksugen i vardagen då dagarna bara rullar på men ibland kan jag plötsligt bli irriterad , arg eller ledsen och då blir jag extremt röksugen. Som tur är så händer det inte så jätteofta men när det väl händer så tänker jag bara "Näe, nu skiter jag i det här! Jag ska bannemej köpa cigg så jag blir på bättre humör igen och blir lugnare." Det är ju så fel tankesätt som det bara går och varje gång jag har klarat av att stå emot suget och vågen har lagt sig så blir jag alltid så glad att jag aldrig rökte. Gud vad skönt att jag aldrig rökte för det hade ju bara förvärrat... Allt!

Dessutom så har jag tänkt på en grej. Jag vet inte om det stämmer men jag tror att rökare som jag själv innan befann mig i någon slags rökbubbla. När jag fortfarande rökte och om något dök upp som gjorde mig sur, arg eller ledsen så brukade jag mest rycka på axlarna, svälja det och tända en cigg. Och så var det bra med det. Numera så är jag tvingad att möta mig själv och situationen eller personen som gjort mig sur, arg eller ledsen. Jag kan inte längre bara sticka huvudet i sanden och gömma mig bakom en cigg. Detta har faktiskt lett till en positiv förändring i mitt liv. Jag har rensat ur en del störande saker, situationer och även personer ur mitt liv. Jag har lärt mig att bita ifrån och sätta ner foten hos personer som förtjänar det. Äntligen! Vilken befriande känsla att tillåta sig själv att säga ifrån istället för att fegt bara gå iväg och ta en "lugnande" cigg. Inget blir bättre av den där ciggen, bara sämre!

Kommentarer

Heja heja !!! 15 dagar - bra

Heja heja !!!

15 dagar - bra jobbat !!! Nu får du satsa på fördubbling av dessa dagar !

Och du har helt rätt - INGET blir bättre av en cigg !!! Även om det känns så ibland, eller t om ofta, så gäller det att komma ihåg att det bara är monstret och hjärnspöket som spelar ett spratt. Den sanna verkligheten är att inget blir bättre av en cigg och att suget försvinner snabbare och snabbare för varje dag.

Kämpa på !! Det kommer att gå bra, du vet att du klarar det :))

//L

Åh tack Lena! :) Du har

Åh tack Lena! :) Du har alltid så peppande och bra kommentarer! Det är absolut så som du säger och något man får försöka komma ihåg i svåra stunder och när motivationen tryter så att man orkar stå emot röksuget.

Jag blickar framåt och hoppas på det bästa!

Ha en bra dag! :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se