Semesterfirare utomlands - check

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Sitter här nu sista kvällen i Italen, efter 14 dagars semester här nere. Allt har varit bra, vackert väder, soligt, varmt i luft och i vattnet. Hur härligt som helst.
Italienare ligger efter oss på ett antal områden, bl.a. Rökning. Jag uppskattar att minst 50 % röker, och på alla möjliga ställen. Bl.a. Besökte vi Pompei ( helt makalöst! Värt ett besök!) och kvinnan vi köpte biljetter av rökte i luckan samtidigt som hon sålde biljetter !!! Hur många år sedan det var tillåtet i Sverige ??
Eftersom det röktes så mycket, och överallt, kom dofter och gjorde mig påmind om rökning. Monstret gjorde några försök att sticka fram sitt fula tryne, men det hade han inget för. Nej nej, jag fick tyst på han snabbt och lätt, och vill inte låta honom komma till tals igen!! Han är inte välkommen.
Så, nu har jag klarat den första utlandssemestern som ickerökare ! Känns hur bra som helst :)) Dessutom har jag passerat 5 månader som rökfri under semester. Inte illa !!
Så, till alla som oroar er för svårigheter under semestern, eller i samband med alkohol: allt går, bara man bestämt sig. Det är kanske inte lätt alla gånger, och man kan ju vara klok att ta det lugnt med alkoholen, men det går faktiskt riktigt bra bara man bestämt sig. Man blir dessutom oerhört stolt över sig själv för varje ny situation man klarar av utan att röka.
Nu ser vi till att klara ALLA situationer under sommaren!! Kämpa på alla !
Kram,
L

Kommentarer

Åh så underbart att få ha 14

Åh så underbart att få ha 14 dagars semester i Italien :)) Här hemma har det mest regnat, mycket få soldagar .
Skönt att du håller dig rökfri ,fast det visste jag redan för vi hade ju bestämt oss ...eller.....:) Välkommen hem till Sverige och regnet igen .På Söndag gör jag sista dagen sen semester även för mig .Vi har inget särskilt bestämt utan tar nog bara några dagar uppe i Norge . Jag älskar den naturen och det mintgröna vattnet.
Nu fortsätter vi sommaren rökfria och hoppas på sol och värme även här hemma i Sverige ....Kram / bonillla

Härligt att det gått så bra

Härligt att det gått så bra på semestern! Och det där monstret kommer bara göra sig allt mindre påmint ju längre tiden går. Så småningom kommer du inte lägga märke till alla rökare, eller bara reagera med lättnad att du inte längre är en av dom stinkbomberna :)

Wow! 5 månader! Det måste

Wow! 5 månader! Det måste vara en helt underbar känsla att kunna säga det! Strongt gjort! :D kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se