I Italien röks det

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Är i Italien på semester med familjen. Solen skiner, det är varmt i luften och vattnet är blått och badvänligt. Riktigt härligt !
Men..... Kan inte hjälpa att jag vissa stunder saknar ciggen.... Hur många semestrar har man inte varit på och legat på solstolarna med en cigg i näven??? Det känns, det suger och man saknar den gamla vanan. Det bli ju inte bättre av att mer än hälften av alla italienare röker, som det verkar. Det doftar från alla håll...
Men, självklart kommer jag inte att röka ! Det är väl bara så att man måste gå igenom även detta, tänka alla tankar och då återigen komma fram till samma resultat, dvs att INTE röka. Jag gissar att det kommer att bli så under det första året, varje gång man ska göra någotvförsta gången som hittills varit förknippat med rökning. Då får man ta den inre diskussionen med sig själv och komma fram till att beslutet att sluta röka står fast.
Jag har nu läst en del inlägg av de som är lite nyare här på bloggen, och man känner igen sig i deras känslor, hur svårt det var att hanterasaker i början, samtidigt som man på ett sätt var mer åmotiverad och koncentrerad då.då gällde det att överleva dag för dag, timme för timmer och konstant mota bort monstret.. Jag inser då att man med tiden får det lite enklare, då man inte är lika uppfylld på samma vis.. Inte att förringa, nu är det vanan som skall bearbetas. Och att ta bort, i mitt fall, 35 års vana, är inte gjort i en handvändning.
Oavsett hur långt vi alla har hunnit i vårt sluta-rökande, så önskar jag att vi alla klarar av att motstå, att vi är starka och att vi klarar resten av sommaren som rökfria. Att gå in här och läsa andrascinlägg är en stor del i att lyckas förbli rökfri..
Kramar // Lena

Kommentarer

Njut av semestern och att du

Njut av semestern och att du klarar att ligga bland alla rökare. Du är jätteduktig. Jag tror att det kommer att bli förbjudet att röka på badstränder etc och då har vi ju ett bra försprång.

efter 1 år som ickerökare bör

efter 1 år som ickerökare bör vi ha gått genom och lärt om hur man lever som ickerökare och det borde kännas tryggare efter ett år utan nikotin, hoppas jag. Än har jag aldrig varit så långt framme.
Inte jag heller kan hitta en orsak till att börja röka. Tänker inte göra samma fel 2 gånger under samma liv :)
Hälsningar !
gaia

Hej Lena ! Tack för ditt

Hej Lena ! Tack för ditt inlägg på min sida ,det värmde <3 .....Va härligt att få vara i Italien på semester ,njuta av sol och bad och jag tycker du är superduktig som står emot monstret som pockar på dig ..På med badmössa eller hatt släpp aldrig fram honom hahaha jag trivs alldeles förträffligt med att ha dig 5 dagar bakom mig :))
Jag tror som Hannamaja att det kommer att bli rökstopp även på badstränder ,blir säkert rökrutor där som på många andra ställen nu ....Tänk så skönt att inte behöva bry sig ,nu kan du sitta i en solstol fräsch i munnen och vita tänder, beställa en go drink och bara vara ,undertiden arbetas det för fullt inne i din kropp med att reparera allt som blev förstört som rökare .Nu har vi fått flimmerhåren tillbaka och dom jobbar nog på övertid nu .....Heja oss vi ska fixa detta vi har ju sagt att vi först och främst ska ta ett helt år och känna efter ,sen blir det nog enkelt att bara fortsätta rökfritt ...Snart är det ett halvår vännen skit va vi är bra :)) Kramar i massor och ha det bara bäst :) bonilla

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se