Bara att lära sig ... :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Midsommarafton är avklarad.
Solen sken, sill & snaps, bad, kaffe kaka, grillad älgfilé, muskelsås, rött vin. Jordgubbar & glass. Allt tillsammans med trevliga vänner, samma vänner som de senaste 20 åren. Trevligt och god mat, god dryck, prat och lekar - precis som vanligt.
Förutom en sak. JAG RÖKTE INTE :)))

Det gick bra, visst gjorde det det. Jag var inte ens i närheten av att ta en festcigg. MEN, att säga att jag inte saknade det igår vore att ljuga..... Jag blev kanske inte röksugen så att det var suget som blev jobbigt, utan saknade att sitta i solen med drinken och bästa vännen och prata lite om livet och röka. Så som vi gjort sedan 'urminnes' tider. Nu gick det ju bevisligen att göra allt det vi brukar UTAN cigg, men lika roligt kändes det INTE.

Men, det är bara att vänja sig. Nästa gång känns det bättre och lättare. Innan nästa midsommar så har man vant sig ordentligt med sitt nya räkfria liv så då kommer det att gå som en dans. Hoppas jag. Men man föstår nu att vanans makt är den som kommer att sitta i längst. Det är iofs inte konstigt. Har man rökt i 35 år så har man ju skaffat sig vissa vanor, och det måste ju få ta tid att skaffa nya vanor och bryta de gamla.

Jag hoppas att det gått bra för alla er andra därute oxå med en rökfri midsommar. Nu ser vi fram emot fler rökfria dagar och fler rökfria midsomrar :)))

Nu ska jag ta en lång promenad på ett par timmar för att göra av med lite överskottsenergi och kanske förbränna någon extra kalori från gårdagen.....

Fortsatt trevlig helg önska jag alla kämpar därute !

//L

Kommentarer

Det där tyckte jag du gjorde

Det där tyckte jag du gjorde riktigt bra.
Jag tror nog aldrig att suget efter giftet kommer försvinna helt, det gäller bara att prioritera rätt så att det aldrig blir "tar bara en".
Du får skaffa dig fler bra vanor för att kunna bryta dom gamla dåliga. Det låter enkelt i text, men är nog svårare än vad man kan tro. Jag ser iaf fram emot mitt rökstopp i morgon, trodde aldrig jag skulle känna så.

Kram! (i morgon är jag ett vrak..)

Härligt då har vi gjort

Härligt då har vi gjort midsommar och allt gick bra ,Njut av din promenad ,mina fötter får vila idag :)) Kramar / bonilla

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se