Godnatt :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Vill bara säga att nu har jag haft gäster, vi har grillat, druckit vin etc. Ett av paren är rökare, men jag har INTE rökt :)))) Visst sög det till vid något tillfälle under kvällen, men då skrattade jag monstret rätt i ansiktet och tänkte bara NEJ !! JAG RÖKER INTE. Och så fick det vara bra med det....
I ärlighetens namn så kanske jag inte tycker att festerna är lika roliga längre, då man inte surrar runt en cigg som man brukar. Men, då får jag väl vänja mig vid det då. Det kan ju knappast vara så att alla icke-rökare har haft tråkigare än rökare på alla fester i alla tider ??? Nej, tänkte väl det..... då är det bara att lära sig att bli som en riktig icke-rökare, dvs att ha precis lika roligt utan cigg.

Nej, nu är det dags att sova. Sov gott alla kämpar !!

Kram,
Lena

Kommentarer

Åh så bra att det gick

Åh så bra att det gick rökfritt till igår :) Precis som det ska vara då ,och visst jag håller med om att det känns inte lika roligt längre med fest ,men när man tänker efter så är det ju inte riktigt klokt att cigaretterna har styrt livet för en helt och hållet .Allt sitter i huvudet vi har inget nikotin kvar i kroppen och med tanke på alla år som vi rökt så måste ju detta rökstopp få ta tid ...Vi kommer säkert att känna en befrielse när det blir fest och vi inte har cigg i huvudet också ....Bara att kämpa vidare ,vi klarar det vi är rökfria nu :) Kram / bonilla

Visst är det en härlig känsla

Visst är det en härlig känsla att ha klarat av ännu en utmaning? Än har jag själv inte varit på ngn fest utan bara grillat med vänner så kan inte säga att jag känner igen känslan. Däremot vet jag när jag var rökare så kunde det istället bli allt för många cigaretter ifall jag hade tråkigt!? Vid riktigt roliga fester kunde jag ibland låta bli cigaretterna eftersom en del alltid varit rökare, andra icke rökare och då riskerade stämningen att brytas ifall jag gick ut för att röka. Ville inte heller riskera att missa roligheter i samtalsämnet för att gå ut och ta en cigg.

Det jag däremot har sett förut hos vänner som slutat röka är att de gärna sitter och snurrar på drinkparaplyer:) Kanske en bra ersättare att hålla mellan fingrarna;)

Grattis till att än en gång smockat till nikotinmonstret och visat att du är en RÖKFRI vinnare:))

Det går att vara utan. Det är

Det går att vara utan.
Det är ju konstigt att det går.
För några månader sedan var det inte så.
Lukten av en som nyss rökt säger allt.
Nu fortsätter vi vara rökfria.
Kram från mig.

Va skönt att höra ! Själv

Va skönt att höra ! Själv har jag låst mig inne själv denna första rökfria helg :) men nästa ställs jag redan inför faktum att jag är bjuden på fest med riktigt gamla vänner , jag har sagt till alla att jag slutat och kanske kör , men tänker handla med mig en pava vin å ta med sovsäcken , bara i fall ;)

Kram duktiga du!

Lena A

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se