ännu en dag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Usch ja, det kraftiga återfallet i helgen var jobbigt, men sen dess har jag inte rökt. Men jag är röksugen, fy 17. Var ute och joggade en sväng i eftermiddags, och gladde mig åt att märka att kondisen förbättrats efter det stora rökslutet för hur länge sen då.....1-2 månader (men jag har som sagt syndat under tiden 2 helger och 3 andra cig.I vanliga fall hade jag varit igång och rökt för fullt efter dom misstagen, men inte den här gången. Tar en dag i taget. Åker jag dit igen är det ingen ide att vara här och göra alla besvikna. så då vet ni. Kämpa vidare allihop

Kommentarer

Min första kommentar

Min första kommentar försvann i cyberrymden.............schwisshh. Jag var väl en som var väldigt negativ och ber om ursäkt för det. Fast egentligen var det ju för att jag själv önskade att jag fått ett återfall.......hur klok är jag???? Jag tycker du är duktig som inte faller ur ramen totalt. men känn heller ingen press från oss, om du vill har några extra dagar på att tänka igenom det hela så tror jag det är bra, istället för att hasta in nästa svåra fas direkt. Du vet själv vad som är bäst. Jag vill bara tala om att jag är här för att hjälpa och stötta dig så mycket jag bara kan (men ibland måste man ju ställa krav också, det vet du ju) så tänk efter lite och bestäm dig sen och så hörs vi. Jag vill verkligen ha dig med i leken, så kom igen nu.... Kram Laureen.

Enevalla (vad betyder den

Enevalla (vad betyder den signaturen egentligen) nu ser jag att du hållit upp i fyrtionio dagar, Neun und Vierzig Tagen, fourthynine days, quarantaquattro giorni, vad gnäller du om. Du är ju jätteduktig!!!! Sträck på dig, knyck på nacken, titta med en medömkande blick på alla rökare, du är ju världsbäst på att inte röka. Ta fram lite finsk sisu och kämpa på. Kram igen Laureen-.

AJ AJ AJ AJ AJ Inte ska du

AJ AJ AJ AJ AJ Inte ska du försvinna härifrån inte, då skulle jag ju sakna ihjäl mig.
Du kan sluta för du har gjort det precis ju!!
Jag tror jag också en dag kommer få detta återfall men förhoppningsvis tar jag mig förbi det med.
den dagen den sorgen.
Jag är också mega sugen, skulle kunna röka redan nu men nej nej vill klara mitt nästa mål som är 1 månad.
Sedan tar jag en dag i taget igen tills jag bestämt mig för ett nytt mål.
KÄMPA PÅ VÄNNEN! FÖRSVINN INTE HÄRIFRÅN!!
kramen

Hörru du du !!! du ska

Hörru du du !!!
du ska ingenstans....du ska vara kvar här, alla har olika start sträcka, läs min logg...
kramar Lottis

Men vad hör jag!!!! inte

Men vad hör jag!!!! inte ska du känna så, bakslag kan hända alla kära du!! du ska bara veta hur många bakslag och olika startsträckor jag haft. Jag började ju röka efter ett uppehåll på 4,5 år. Så kära du, klart du ska vara här, du är ju dessutom några dagar före mig, så upp isadeln igen!!! Rätt inställning en dag i taget! På med hårdhanskarna nu så jobbar vi på!! Storpeppiskram till dig! Och du ge inte upp nu!! Liselott

Men du, det vore ju hemskt

Men du, det vore ju hemskt om man inte kunde komma när man behövde det mest? När man är som minst och har svårt att ta sig ur sig själv.

Rätta mig om jag har fel, men kan det vara så att det finns ett annat skäl att inte vilja återkomma när man fallit? Ett som är närliggande, men inte lika. Och givetvis hämtar jag tankarna från mig själv... Vad jag tänker på är orsaken till att inte komma och göra alla besvikna. När jag ser mig själv i ögonen gillar jag inte riktigt det jag ser. Jag är inte rädd för att andra ska ha svårt att orka sin besvikelse, utan för om jag orkar deras besvikelse. Det är så tungt att vara den man önskat bättre från.

Och vi behöver det. Jag liksom du är en snubblare. Jag behöver kanske inte bannorna, men jag behöver få erkänna och komma igen. Att bli litad på innan jag kan lita på mig. Men när jag erkänner blir misslyckandet uppenbart, före det kan jag lura mig själv att det inte riktigt räknas. Att ta återfall är för en del av oss en del av processen. Inte något vi måste göra, jag är inte fatalistisk på det sättet, men nu när det hänt är det något vi lär från och kan komma vidare ur. Fast det är svårare än om vi aldrig tagit återfall. Fast det gör suget större.

Så stanna du Enavalla. Du är i gott sällskap i att vara en besvikelse. Men vi behöver inte fortsätta vara det.

Det kommer aldrig några bättre dagar - de bättre dagarna skapar man medan de pågår

Jag vet precis hur du

Jag vet precis hur du känner det. Gjorde en miss själv, slutade logga in när jag trillat dit. Men det var alldeles galet! Det var precis det jag borde ha gjort, redan när jag märkte vartåt det barkade. Återfallet bygger man upp ett bra tag innan det egentligen sker. Ett bra sätt att avbryta processen är att logga in här. Och här kan man och får man gnälla och klaga! Eller jubla, för så är det ju också!
Stanna kvar och kämpa, jag har själv precis kommit på banan igen. Så vi är fler, vi behöver varandra!
Kram
Lena

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se