Ytterligare en månad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Japp !!! Nu är det dags att fira igen ! Jag har samlat ihop ytterligare en månad. Idag är det FYRA (4 !!!) månader sedan jag rökte mitt sista bloss ! Hur bra är inte det ??? Jag är stolt över mig själv.
Och eftersom alla icke-rökare inte begriper vilken bedrift vi gör vi som slutar så öser jag beröm över mig själv. Min man, tex, han har aldrig rökt. Första veckan ,eller veckorna, var han väldigt alert och uppmärksam och peppade och berömde. Men nu.... nu är det liksom bortglömt och redan klart.... han frågar aldrig hur det känns eller så, och när jag ibland säger nåt om att det är jobbigt så tittar han frågande på mig som om han inte förstår vad jag pratar om..... Ja, ja, jag vet - de som aldrig har rökt KAN inte förstå vad man går igenom, och det vet jag ju. Men, om jag vid upprepade tillfällen ber mina aldrig-rökt-vänner/familj att fortsätta att fråga/berömma/prata om mitt sluta-rökande i minst 1 år, varför gör de inte det ???? Varför kopplar de inte samman mitt ibland stingsliga humör med att jag slutat röka?? Jag har ju SAGT TILL dem att det INTE är över än. att jag fortfarande dras med monstrets härjningar. Jag har senaste veckan drygt haft det sk--tjobbigt med saknaden efter cigg. Det är ju inget fysiskt sug efter nikotin, det har ju försvunnit för länge sedan, det vet jag. MEN, det KÄNNS fysiskt i alla fall... minsta lilla så drar det till i magen/halsen och jag tänker tanken att NU BEHÖVER jag en cigg. I nästa sekund får jag ju tvinga mig själv att tänka precis tvärtom... klart att jag INTE behöver en cigg!!!! INGET blir ju bättre av en cigg!!!! Gubben fattar inget utan bara tycker jag är på dåligt humör.....
Ja, men nog gnällt om dem !!!! Som TUR ÄR så finns ju denna sida ! Här finns massor av fantastiska människor som förstår precis hur det är, som går igenom samma sak. Min räddning är många gånger att gå in här och läsa alla era inlägg och kommentarer, era bloggar. Då hittar jag alltid något som får mig att må bättre, att inse att jag är på rätt väg och att det så klart bara finns en väg . och det är FRAMÅT SOM RÖKFRI.

Ooops, det blev ett vimsigt, förvirrat, gnälligt inlägg kanske.... men summa summarum så är jag SÅ NÖJD med att jag varit RÖKFRI i 4 månader !!! Hurra !!!

Jag önskar alla fortsatt lycka till med er rökslut. Nu står en sommar för dörren (fast vem kan tro det? 5 grader och hällregn....) och den ska vi njuta av UTAN cigraretter.

Kram,
L

Kommentarer

Hallå där Gnällfia :)) Vi får

Hallå där Gnällfia :)) Vi får gnälla, vi får tycka ,vi får göra allt som vi gjorde som rökare utom att röka :)) Du tycker det är trist att inte din rökfria make peppar dig och jag tycker det är trist att min rökande make inte peppar mig....Vi får hålla oss till varandra alla här på loggen och hjälpas åt att peppa :)) Stort grattis till 4 månader KANONBRA JOBBAT ,men mig ska du aldrig få komma ikapp ,jag gillar att ha dig 5dagar bakom : D Nu fortsätter vi att kämpa mot vårt sunda härliga rökfria liv ......Kram / bonilla

TACK Bonilla !!!! Du är en

TACK Bonilla !!!! Du är en pärla !
Får en att inse att man är rätt bra, trots gnäll :))) Klart vi ska kämpa tillsammans !!! Jag hoppas jag alltid får ligga 5 dagar bakom dig!

Kramar,
L

Gud va du är duktig! det är

Gud va du är duktig! det är ju en evighet utan cigg och sant , ingen som själv aldrig rökt förstår ...till mig har de bara sagt att det är väl bara att sluta...eller hur!?

Bara att planera när man skulle lägga av , börja mig Champix i mitt fall , bara det var så himla psykiskt påfrestande så det var löjligt , har bara varit utan i 2 dagar å jag är glad för dom , fler skall det bli :)

Fortsätt kämpa så hänger jag snart i dina hälsenor ;) Du är DROTTNING!!

WoW va härligt varma kramen

WoW va härligt
varma kramen

4månader är nästan 6 månader

4månader är nästan 6 månader som är halvägs igenom ett helt år som rökfri! Fortsätt kämpa och snart är du där:)

Hej ! Jag har skickat ett

Hej ! Jag har skickat ett mail till dig :) Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se