Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Färdigrökt!

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu har jag borstat tänderna efter att ha tvingat i mej en cig och dränkt den som fanns kvar i paketet. Känslan just nu är lättnad! Jag var idag hos min sluta röka-sjuksköterska. Min tanke när jag gick dit var att be om nya Champix, jag slutade min kur för tre veckor sedan. Och så började jag smygröka, till en början 1-2 cig men det blev fort fler. Jag har inte hunnit upp till min gamla dos på 20-30 om da'n men det hade jag säkert gjort om jag fortsatt röka ett tag till. Under samtalet med sköterskan ändrade jag mej - jag vill inte ha fler tabletter. Men jag behöver någon som håller koll på mej och därför ska jag träffe henne minst en gång i veckan, mer om det behövs. Jag har trillat av cykeln så många gånger och behöver stödhjul, så jag använder mej av henne! När jag kom hem berättade jag för min man (som jag såklart inte talat om för att jag börjat röka igen...). Men hur dum får man vara? Jag alltså! Det var väl klart att han märkt att jag rökt - det stinker ju som 17 när man kommer utifrån och har rökt. Ändå sprang jag och tuggade persilja och andra kryddor från trädgårdslandet och trodde det skulle hjälpa. Suck, jag som tycker att jag är en rätt smart person....Men nu får det vara nog! Det här rökandet får mej bara att må dåligt, jag blir stressad, nervös, okoncentrerad på jobbet, otålig hemma, lättirriterad, besviken på mej själv osv osv i all oändlighet. Finns absolut inga fördelar med att röka.
Idag träffade jag en god vän som slutade röka för några månader sedan. Hon hade börjat röka igen men tyckte inte det gjorde något. Hon visste ju nu att hon kan sluta om hon vill så då är det OK. Jag undrar vem hon tror att hon lurar. Men jag hoppas hon förstår snart hur det hänger ihop, tycker mycket om henne. Och man vill inte att de man tycker om ska fara illa!
Så jag skickar jättemycket peppning till alla härinne för jag önskar er alla mycket gott!! Håll ut och sluta inte logga in här. Det gjorde jag och det var början till mitt återfall.
Nej nu väntar sängen. Jag är ledig imorgon, fyller år och får säkert kaffe på sängen. Sedan väntar en härligt solig dag med mycket pyssel i växthuset. Och sedan en god middag på restaurang! Utan cig och det ska bli väldigt skönt!!

Kommentarer

Grattis på födelsedagen!

Grattis på födelsedagen! och ett jättegrattis till ditt beslut! Kan det bli bättre Lena, nu är du av med ciggen! Jag önskar dig en helt underbar rökfri och härlig födelsedag! Stor peppis kram Liselott

GRATTIS på

GRATTIS på födelsedagen!
Grattis också till ditt beslut att bli rökfri!
Ha en skön dag!
PeppKramar Tittan

Gratulerar på

Gratulerar på födelsedagen. Bra att sluta röka på sin födelsedag då är det lätt att komma i håg datumet :)
Ha en riktigt skön rökfri dag. Peppkramar Laureen

Grattis på födelsedagen.

Grattis på födelsedagen. Jag tror ändå att champix är jättebra och enligt forskarna skall man äta dom under ett år för bästa resultat. Det är svårt att sluta röka när man rökt så länge, jag har rökt i 50 år och jag vill inte kasta bort mina 3 kämparmånader med att sluta med champix. Ha en trevlig rökfri födelsedag och kom in och skriv av dig Kram Monica

Grattis på

Grattis på födelsedagen!!
Tänk att jag valde din födelsedag som stopp datum. Då kommer vi ha samma födelsedag på sätt och vis...
Kul att du är med oss igen, har saknat dej...
kram Lottis

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se