260 dagar och fortfarande fri!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Länge sen jag skrev eller läste inlägg här men inget är förändrat; jag är fortfarande fri!
Varje gång nån större sak ska genomföras, som när jag skulle vårstäda t ex ,så kommer "rökpausreflexen" fram. Det sitter i ryggmärgen det där med rökpaus...men jag tänker att det nog försvinner när jag gjort allt under ett år och skaffat nya vanor i samband med t ex fönsterputsningen. För nån rökpaus vill jag banne mig inte ta! För det mesta tänker jag inte alls på rökning annat än i termer av avståndstagande; att det är en äcklig vana. Och det är det nya med detta rökslut: jag längtar inte efter att börja igen! Det gjorde jag nog alltid tidigare och då går det ju inte heller i längden. Nu tänker jag att jag inte ska börja röka igen någonsin i mitt liv! Jag vill inte förstöra det jag uppnått, tänk bara en sån sak som att slippa hosta stup i ett! Jag tänker att den rökande perioden i mitt liv är över. Att nu vill jag vara fräsch och i form resten av livet.

Kommentarer

Så starkt av dig!

Så starkt av dig! Har "bara" kommit halvvägs 133 dagar idag, hade rökt i nästan 50 år. Känner som du med äckel o för att inte tala om lukten. När jag ser kvinnor stå o röka utanför tex. större köpcentra tänker jag att där stod jag förut, det ser inte vackert ut. Nu fortsätter vi att vara rökfria, det känns underbart. Kram till dig.

Heja dig du starka kvinna vad

Heja dig du starka kvinna vad du är bra :)) Känner som du ett äckel mot rökning och det är då som man kan stå emot suget när det vågar sig fram .......Grattis till 260 dagar :)) Kram/bonilla

Jättebra, du är verkligen

Jättebra, du är verkligen duktig. Snart hägrar det första året :-D

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se