Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Det funkar!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har nu varit rökfri i tre dagar och kan inte förstå att det går så bra! Känner inte direkt att det är nikotinet jag saknar utan den där lilla stunden när man kliver ut på altanen... Men jag har förstått att det har varit en del av rutinerna under dagen och därför känns det emellanåt som om jag glömt något, fast det handlar om att jag, JAG har valt bort något.
Jag har med hjälp av en rökavvänjare planerat mitt rökstopp, satt ett datum och förberett mig på vad som kan hända. Nu har jag förstått hur mycket det sitter i mitt sätt att tänka. Har varit orolig över humöret, men faktiskt är jag gladare och lugnare nu, det vill jag tro beror på att jag verkligen bestämt mig. Jag är glad för varje timme, för varje dag och kommande veckor, månader och år utan cigaretter.

Nyfiken på er andra, vad har varit svårast?

Kommentarer

Härligt att höra! Tänker

Härligt att höra! Tänker precis på samma sätt - allt sitter verkligen i huvudet och får man grepp om sitt mentala mönster verkar resten ske per automatik. Ångesten uteblir eftersom man på något sätt är mentalt "överens" med sig själv, vilken i sin tur genererar bättre/mer hanterliga känslor. Man är då mer "ett" med sig själv och slipper slåss mot två skilda viljor. Konstigt hur man fungerar va? men skönt att förstå sammanhanget...

Grattis och fortsatt lycka till!

Tack Eva-Lena! Nu när jag ser

Tack Eva-Lena!

Nu när jag ser vad jag själv skrivit och din kommentar ser jag hela processen som en personlig utveckling... Så spännande! :)

Hej.. jätte kul å läsa.. Jag

Hej.. jätte kul å läsa..
Jag hade mitt värsta mellan natten på dag 3 till 4.. sen på dagarna 4 &5, tårana bara spruta för ingenting... men efter de har det varit lungt... lite humör svängningar. men nu är jag på dag 11, å livet leker... :) jag har fårr en helt annan smak upplevelse igen... bara som jag drack haiwa här igår. å insåga att den smakar ju MASSA annanas.. :)

kämpa på... det blir bara bättre...

Tack blondraggarbrud! Precis

Tack blondraggarbrud!
Precis så har jag haft inatt, svårt att sova och när jag väl sov drömde jag mardrömmar... Suck! Men jag ger mig inte!! Tack för positiva kommentarer!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se