D dagen

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag bestämde jag mig - nu får det vara nog!
Jag vet inte exakt vad det var som fick mig att säga stopp nu, just idag, kanske var det motivationen som legat i dvala så länge som äntligen bröt loss.
Jag har rökt i 9 år och senast jag försökte sluta var för 6 år sedan.

Jag ser mina chanser som avsevärt bättre idag då jag bor ensam istället för med en annan rökare.
Samtidigt är jag väldigt rädd just nu, jag tog beslutet för endast en kort stund sedan och känner mig väldigt nervös och orolig trots att nikotinet fortfarande finns i min kropp.
Jag har lärt mig en del om mig själv under de senaste åren och kommit fram till att jag är en kontrollmänniska så jag misstänker att min oro ligger bakom det faktum att jag ska ändra mina vanor och bryta rutiner som jag levt med länge.
Vi får se hur det går.
Jag kommer ge det allt jag har och känns det för jobbigt så får jag gå till en läkare och be om hjälp, för nu är det slut med rökningen för gott!

Kommentarer

Hej Miwi ! Du har tagit ett

Hej Miwi !
Du har tagit ett mycket gott och klokt beslut! Ju tidigare du slutar röka desto bättre för dig . Inte så konstigt om du känner dig rädd men du ska se att det går bra och att du kommer att klara det här. Är viljan stark så brukar det mesta fungera och abstinensen, som du förmodligen eller kanske kommer att få stå ut med, den går oxå över. Du resonerar insiktsfullt och vet att det finns hjälp att få så det här kommer att gå bra.
Grattis till en hälsosam framtid. Läs andras loggar och skriv av dig och få peppning här när du känner dig risig. Det hjälper långt. ;))
Jag hade en jobbig början, OCH mitt, men är nu i dagarna uppe i 100 dagar rökfri och tänker fortsätta så. Det blir bättre! :D
//Ms

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se