Jag är helt dum i huvudet...

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Jag tog precis en cigg efter 15 dagar utan. Efter att ha haft en så bra dag. Vad tänkte jag med? Hur kunde jag? Jag är så arg och besviken på mig själv. Jag fattar det inte själv.. Jag känner inte att jag har något speciellt bra stöd i min omgivning. Jag och min sambo kom in i en hetsig diskution och jag blev så sur. Jag berättade för honom att jag önskade mer stöd och kärlek från honom men han orkade knappt lyssna på mig när jag sa det så jag tog en cigg av han. Troligtvis för att bevisa att jag menar allvar. Så onödigt gjort. Vad hjälper det nu. Så nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Det känns som han vill få mig att börja röka igen. Vet inte om det är så riktigt men det känns så ibland. Den ciggen smakade skit kan jag tala om och absolut inte värt det. Varför, varför, VARFÖR gjorde jag det? Så arg och besviken på mig själv... Usch!

Kommentarer

Det är mänskligt att

Det är mänskligt att fela.....! Positivt är ju att du tyckte det smakade illa! Kanske får du lättare att låta bli nästa gång du blir frestad....
Kan helt ärligt skriva att om jag o maken min haft tillgång till cigaretter under den här tiden så hade vi säkert inte kunnat låta bli.....men vi har ju slutat båda två så det har inte funnits några som frestat oss....
Kramen!
Ragnvi

Du är värd mer stöd av honom

Du är värd mer stöd av honom tycker jag, ta tag i det igen så ska du se att de går bättre nu,jag blev ännu mer motiverad efter mitt bakslag pga bla kommentarerna på den här sidan.Du har mitt stöd iaf ;-))!!!!!!!!

Klanka inte på dig själv nu !

Klanka inte på dig själv nu ! Det är helt OK att fela en gång!
Tänk nu i stället på allt bra som faktiskt varit under dina rökfria veckor - inte ska ett fånigt 'bråk' och en enda cigg få förstöra det, eller hur ???
Du har ju varit fantastiskt duktig som inte rökt, trots att din sambo röker ! Jag förstår precis att du vill ha mer stöd av honom, det behöver man. Men, du måste komma ihåg att han kanske, innerst inne, tycker det är svårt att berömma och stötta dig för att han önskar att han var lika duktig. Jag tycker att du ska be honom att ni pratar helt öppet om hur ni känner inför detta - du att du behöver hans stöd och på vilket vis han kan hjälpa dig. Han behöver berätta hur han känner inför att du slutar men inte han, och vad han kan stötta dig med. Utifrån det ska du se att ni kommer fram till något bra för er bägge.

Be även din övriga omgivning om stöd - man behöver massor av stöd och beröm.

Lycka till! Kämpa på ! Du klarar det ! Heja heja heja !!!!

Kramar
//L

Stackare vad du måste ha mått

Stackare vad du måste ha mått dåligt :( Jag tror att din sambo också mår dåligt utav att du slutat .Han känner sig säkert misslyckad och så saknar han era gemensamma rökstunder,som säkert du också saknar ibland .Så märker jag på min make att han gör. Jag har pratat med honom och sagt att denna gången SKA det gå bra ,han måste stötta mig ,för gör han inte det kommer jag att sätta mig i en hörna och bara röka ihjäl mig.Han tycker det är duktigt av mig att ha slutat men sen är det slut på allt beröm .Jag tror det är något vi får ta ,du och vi andra som har icke stöttande nära inpå oss..Vi har varandra här och vi får kämpa tillsammans ingen av oss vill ju börja igen.Jag tycker inte du ska börja om från noll ,för en liten djävla dum cigg .Du har varit så himla duktig och kämpat så bra så bara fortsätt nu att kämpa .Du fixar det ,många många styrkekramar skickar jag till dig .Heja heja heja nu kämpar vi tillsammans :))

Av samma anledning kunde jag

Av samma anledning kunde jag inte sluta röka tidigare. Jag var självdedtruktiv. Precis som ett litet barn trodde jag att jag skulle få tröst om jag gjorde illa mig själv. Men det enda som hände var att jag förlorade. Jag förlorade varje gång jag straffade mig själv med att röka.
Du måste ändra den sortens reaktion om det ska gå. Visa din sambo att du är vuxen och inte reagerar barnsligt istället. Då vinner du grälet också. Visa att du är starkare än han och alla vet. Du kommer klara detta, du har ju kommit långt!
En vecka till så är du nästan säker sen.

Har inte sett att du skrivit

Har inte sett att du skrivit nåt på ett par dagar. Hur går det för dig??? Jag hoppas och tror att du snart är tillbaks med positiv information här på bloggen !! Jag håller på dig!

Kram
//L

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se