2 veckor utan ciggen! Jag?...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har verkligen jag klarat 2 veckor utan cigg?... Jag? (!) Det trodde jag aldrig skulle gå så smidigt egentligen. Men det har inte bara varit en dans på rosor. Senast idag för några timmar sedan kände jag mig nere och som att hela världen var emot mig och jag funderade seriöst på att ta en cigg. Men nej, jag stod emot även idag. Jag hoppas att mitt humör ska vända så att jag ska bli gladare och få lättare att stå emot. Jag som började sluta röka med så stor energi och positivitet. Det är som bortblåst nu och jag ser allt i svart. Jag borde försöka undvika allt som stjäl min positiva energi och fokusera på det viktiga i livet. Ibland känns det bara så meningslöst med allt... Men det är det inte. Det bara känns så i svåra stunder. Man kan inte vara glad jämt.

Kommentarer

Hej vännen ! Inte är det väl

Hej vännen ! Inte är det väl så konstigt att vi kan bli nedstämda emellanåt ,nikotinmonstret sitter väl och gör allt för att vi ska trilla dit igen . Och även när vi rökte hade vi säkert svarta dagar då också ...Nej nu ser vi framåt mot att kunna säga att vi är rökfria .Häv i dig vatten ,tänk på det som händer i kroppen nu :) bara vinster...... Jag förstår precis hur du känner men bit ihop och grattis till 2 veckor ,,,Heja heja dig /oss alla som kämpar denna gång ska vi klara det / kram

Hej där, GE INTE UPP, det

Hej där, GE INTE UPP, det kommer bli bättre fast det måste få ta tid, allt sorgearbete måste få ta tid, annars kommer man inte igenom det på rätt sätt, vilket jag tror du vill. Rätt sätt= sluta röka, för det är ju ändå en vän du ska bli av med, men det var ingen god vän och såna är inget att ha. Jag lovar det blir lättare, har själv varit rökfri i 67 dagar och känt precis som du, känt alla helvetes kval, men dom minskar i intensitet om man bara väntar ut dom. så KÄMPA på, jag kämpar med dig. Kämpe kramar till dig.

Stort tack för era fina

Stort tack för era fina kommenter! :) Det hjälper att läsa. Och ni har så rätt. Jag ger inte upp för det är så värt att kämpa för att behålla sig rökfri. Man har ju så mycket att vinna på det här. Nu känns det som jag är tillbaka med positiv energi in i matchen :)

Kram till er :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se