Jobbigt värre

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Oj,oj,oj i kväll blev det väldigt jobbigt ! Hade en liten, betydelselös diskussion med maken om vilken kanal som skulle var på på TVn. Han såg på en film, jag ville se ett program kl 20. Denna högst oviktiga händelse ledde plötsligt, utan förvarning till ett hysteriskt utbrott och ett sjuk irritation hos mig. Blev sjukt röksugen, det sög i magen, halsen och jag fick hjärtklappning. Hemskt !!! Var kom detta ifrån ? Efter 3,5 veckor utan Nikotin hade jag lätt kunnat trycka i mig 1,2,3,4,5 cigg på raken - utan att blinka ! Nu fanns det ju inte några cigaretter i närheten.... så i stället gick jag och låste in mig i badrummet, grät, fyllde badkaret med vatten och lade mig o läste ett kapitel i Allen Carr's sluta-röka-bok.
Nu känns det bättre.... men fick en osäkerhetskänsla.... kommer jag att klara detta??? Oundvikligen kommer det att inträffa allvarligare saker i mitt liv som kommer att göra mig upprörd. Hur går det då? Trots att jag rent förnuftsmässigt vet att inget blir bättre av att jag tar en cigg så vete 17 om det hade hjälpt om om det hade funnits tillgång till ett paket ikväll....

Tur att denna dag snart är över - i morgon känns det förhoppningsvis bättre. Kämpa på alla !!

Kommentarer

Kämpa på snälla du ,drick

Kämpa på snälla du ,drick massor av vatten ....jag har Allen Carrs bok liggande i badrummet ,brukar bara slå upp en sida då och då när jag är på toan,där jag är ofta utav allt mitt vattendrickande :) Har läst boken flera ggr men alltid nya krafter när jag läser igen..... Hoppas på en bra dag i morgon / Kramar

Det är bara superhjältar som

Det är bara superhjältar som du som fixar de verkliga prövningarna så där galant. Jag tycker du är grym, och jag kan se framför mig hur du led där i badrummet :-) men du vann den kampen!!! Ha ha Heja DIG!!

Kämpa på och snälla ge inte

Kämpa på och snälla ge inte upp nu när du har kommit så långt. Du är ju en av mina sluta-röka idoler här inne. Superbra att du stod emot när suget på en cigg var som störst. Jag är övertygad om att du klarar nästa grej som dyker upp också. Nu har du ju också med dig den erfarenheten så blir nog nästa gång lättare att ta sig igenom :)

Tack för era kommentarer och

Tack för era kommentarer och inlägg! Det värmer och hjälper att läsa att ni bryr er, kommer med goda råd och pepping. Tack, tack, tack!!!
Känns bättre idag, jobbar nu med att tänka positivt för att göra mig av med mina deppar-tankar.

Vi kör på! Vi kan klara detta ! Vi ska knocka det lilla monstret då han helt oförhappandes landar på axeln och skriiiiker 'nu vill du allt rööööka' !! Fram med storsläggan, karateslaget, strypsnaran och slå tillbaka direkt. Till slut ska monstret ligga som en blöt,slemmig,äcklig, overksam,värdelös fläck utan att kunna göra oss illa längre!!!
Så det så !!!

Heja,heja till oss alla!!!
//L

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se