Dag 5 lite mindre problem

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Natten i stort sett sömnlös.Under dagen har det varit lite längre mellan tankarna om cigaretter.Kallsvettningarna har också varit mindre till antalet. En otäck tanke har återkommit några gånger under dagen-tänk om jag kan unna mig en lördagscigarett. Så nu gäller det att moblicera krafter att inte gå i den fällan.Tänk om man kunde göra som brunbjörnen,gå i ide en tid tills nikotiondemonerna gett upp figten.Men så lätt slipper man inte undan det är bara att kämpa vidare,allt är till för att övervinnas.

Kommentarer

Nu är du på G iaf! För mig

Nu är du på G iaf! För mig var de första 7 dagarna värst så här långt för då hade även jag stora sömnproblem men de ger med sig. Det är värre att ställa om sitt sätt att tänka och bli av med vanan och det kan vara därför som du vill ha en "belöningscigarett" på lördag. Försök istället komma på ngt annat att belöna dig med! På lördag är du inne på din 8:e dag och det blir ca 400kr som du sparat in på cigaretter så varför inte köpa dig ngt fint istället? Nu när du inte röker upp ca 50kr/ dag så kan du alltid lägga undan dom pengarna varje dag och kanske börja planera in en resa att belöna dig med när du varit rökfri i säg 6 mån eller ngt?

Försök vara ärlig mot dig själv. Att unna dig en cigarett på lördag är inte att unna dig ngt alls utan det kommer bara förlänga eller helt förstöra din väg till en rökfri framtid.

Lycka till nu och stå emot nikotindemonen, vanan och de dåliga tankar som lurar i bakgrunden:)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se